İstanbul Güneş Ecza Deposu (İGED) A.Ş.'nin sahibi Mustafa Baysan tarafından Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gülnar Meslek Yüksekokulu'na (MYO) 1 milyon TL'lik bağış yapıldı. Yapılan yardımla MYO ve okula ait yurt tadilattan geçirilerek, daha modern hale getirilecek.
Konuyla ilgili MEÜ Rektörlüğü Senato Salonu'nda 'işbirliği' protokolü imzalandı. MEÜ Rektörü Suha Aydın, İstanbul Ecza Deposu A.Ş.'nin sahibi Mustafa Baysan ile Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar arasında imzalanan işbirliği protokolü ile okula yapılan 1 milyon TL'lik yardım resmileştirildi.
İmza töreni öncesi konuşan Rektör Suha Aydın, yıllardır Mersinlilerin MEÜ'ye sahip çıkmadığından sitem ettiğini ancak son zamanlarda bu söyleminin birazını geri çektiğini söyledi. Sürekli örnek olarak Kayseri'yi, Muğla'yı, Yozgat'ı Mersinlilere örnek gösterdiklerini ifade eden Aydın, "Ama bir anda Gülnar Kaymakamımız Tekin Dündar'ın aracılığıyla Sayın Mustafa Bey karşımıza çıktı ve 1 milyon TL'lik yardım yaptı. Bundan önce yardımseverlerimiz bize yardım yapmıştı ama bu biraz daha farlı bir yardım oldu. Bu parayla Gülnar'daki binamızı ve ona bağlı bir olan yurdu tadilattan geçireceğiz. Özellikle eski olan yurdumuzu modern hale getirerek öğrencilerimize kalma olanağı sunacağız. Mustafa Bey sayesinde Gülnar'da okuyan çocuklarımız daha üst düzeyde donanımlı bir okulumuzda okuyacaklar. Oradaki çocuklarımız merkezi sınavla o okulu kazanmış, kaliteli çocuklarımız" dedi.
Bu yardımın övgüye layık bir yardım olduğunu vurgulayan Aydın, "Hakikaten sizin gibi adamlar çok az. Lütfen bunu böyle algılayın. Bunu içimden gelerek söylüyorum. Bu yardım Mersinlilere bir örnek olacaktır. Size ve ailenize teşekkür ediyorum. Biz o okulumuzun ismini Gülnar Mustafa Baysan MYO olarak değiştireceğiz. Tabi işadamımızı bizimle tanıştıran değerli Kaymakamımıza da sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar ise Mustafa Baysan'ın 30 yıldır İstanbul'da iş yapmasına rağmen Gülnar'dan bağını hiç koparmadığını belirterek, "Hep Gülnarlı çocuklara yardımcı olmuştur. Özellikle eğitim alanında Mustafa Bey'in Gülnar'a ve insanına çok önemli katkıları vardır. İlk defa okullarımızı bilgisayarla donatan, akıllı tahtalarla donatan çok değerli bir iş adamımızdır. En son bağış yaptığı MYO'nun maalesef kendi imkanlarıyla oluşturmuş olduğu barınma yeri vardı. İnşallah bu yeri modern ve öğrencilerin kalabileceği konuma getireceğiz. Bu yardım Mersinlilere örnek olsun. Mustafa Bey'e teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu

"MAL VARLIĞIMI BAĞIŞLAMAKTAN BÜYÜK KEYİF ALAN BİR İNSANIM"
İşadamı Mustafa Baysan da çok zengin olmamasına rağmen elinde olan mal varlığını bağışlamaktan büyük keyif aldığını belirterek, "Çobanlıktan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeliğine kadar yükseldim. Ama her şey bomboş. Bir tek şey var. Topluma ve millete hizmet etmek kadar ulvi bir duygu yok. Ben uzun süredir Gülnar'a eğitim konusunda yardım yapıyorum. Gülnar'ın her okulunda Mustafa Baysan adı şu ya da bu şekilde vardır. Bunu ben şöhret için yapmıyorum. Ben kendimi Gülnar'ı ve Mersin'e borçlu hissediyorum. Ben yatağa yattığım zaman acaba topluma ne yapabilirim diye hep düşünüyorum şunu yapabilir miyiz, bunu yapabilir miyiz diye" ifadelerini kullandı.
Yardımlarının yanında çalışanlarının da refah içinde yaşaması için gereken her türlü olağanı sunduklarını da belirten Baysan, "İşadamları olarak Mersin'e ve ülkemize bir şeyler yapmamız gerekiyor. Yüzlerce insan okuttum ama bunun çok fazla faydalı olmadığını, hep toplumun geneline nasıl hizmet edebilirim diye düşündük ve MYO'yu yenilemeye, yeniden restore etmeye karar verdik. Bu işi bir an önce yapıp akşam yatağa yattığımız zaman topluma, yöremize, vatanımıza hizmet etme duygusunu geçiştirip, algılayarak rahat bir şekilde uyumak istiyorum. Herkese hayırlı olsun. İnşallah buradaki çocuklar iyi insanlar olurlar" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Suha Aydın, bağışçı Mustafa Baysan ve Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar tarafından 'işbirliği' protokolü imzalandı.
(KRY-ÖZ-Y)

04.02.2013 14:05:35 TSI

Editör: Wan Haber