Türkiye Yardım Sevenler Derneği 85. kuruluş yıldönümünü Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
Çankaya Belediyesi'nin derneğe yaptığı katkılar nedeniyle ödüle layık görüldüğü tören, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlendi. Ödülü, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık adına alan Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı, cumhuriyet tarihiyle yaşıt olan derneğin çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, "Kendilerinden ödül almak bizim için onur vericidir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap'ın da katıldığı törende, 'Yılların Siyasetçisi Ödülü' 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, 'Yılların Sanatçısı Ödülü' sanatçı Yıldız Kenter'e, 'Yılların Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü' Türk Eğitim Vakfı'na, 'Yılların Eğitim Kurumu Ödülü' TED'e, 'Yılların Sivil Toplum Kuruluşu Liderleri Ödülü' Hayrettin Karaca ile İlmiye Çığ'a, 'Yılların Habercisi Ödülü' kısa bir süre önce hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand'a verildi.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği, 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün önerisi ile kurulan ilk sivil toplum kuruluşlarından biri. Dernek, Türkiye genelinde 145 şubesi ile önceliği eğitim olmak üzere ihtiyaç duyulan her alanda hizmet veriyor.
(BK-ÖZ-Y)

20.02.2013 12:27:12 TSI

Editör: Wan Haber