Geçirdiği deniz kazası sonrasında bilinci kapanan Halil İbrahim Gökçe'nin(25) tedavisinde kullanılan ilaçları temin etmekte zorlanan ailesine Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yardım eli uzandı.
Gökçe geçtiğimiz Temmuz ayında Samsun'da arkadaşlarıyla eğlenmek için denize girmişti. Boğulma tehlikesi geçiren Gökçe 25 dakika suyun altında kaldıktan sonra kurtarılabilmişti. Tedavi altına alınan ancak bilinci açılamayan Gökçe'nin beyninde ödem oluştu. Hayata dönmesi için gereken beyin ameliyatı öncesinde Gökçe'nin beynindeki ödemin ilaç yardımıyla sökülmesi gerektiğini belirten doktorlar, talihsiz genci Ankara Mamak'ta oturan ailesine teslim ettiler.
Yurtdışından temin edilen ilaçları almakta zorlanan aile, oturdukları evi satsa da masrafların altından kalkamadı. Çocukları için tüm imkanları seferber eden aileye Gökçe'nin arkadaşları yardım ellerini uzattı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin Yenimahalle Belediyesi'ne yaptıkları başvuru sonrasında Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nin kapıları ücretsiz olarak bu anlamlı gece için açıldı. Gökçe'nin ilaç ve tedavi masraflarında kullanılmak üzere yardım toplayan öğrenciler, Yıldız Kenter Sahnesi'nde 12 sanatçının katıldığı bir konser düzenlediler.
Konsere CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan, CHP Mamak ilçe örgütü, Sivas Divriği Kültür Vakfı Yönetimi, Divriği Göndüren Köyü Derneği, Özgür Radyo ve Ankara'nın dört bir tarafından gelen vatandaşlar destek verdi. Tuzluçayır Vakfı ve Pir Sultan Yenimahalle Şubesi tarafından ortaklaşa gerçekleşen semah gösterisi anlamlı gecede duygu dolu anlar yaşattı. Konser sonrasında Gökçe için 10 bin liranın üzerinde yardım toplandığı belirtildi.
(BC-MO-Y)

18.02.2013 17:12:03 TSI

Editör: Wan Haber