Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Mutlu beldesinde hafif ticari bir araçla evinin önüne gelen şüpheliler, yardım bahanesiyle odasına kadar girdikleri yaşlı kadının yatağının altında bulunan bin 500 lirasını çaldı. Geldikleri araçla kaçan şüpheliler, güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde tespit edilerek yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Hüyük ilçesine bağlı Mutlu beldesinde müstakil evinde tek başına yaşayan 82 yaşındaki İsmihan Kaçar, sosyal hizmetlerden geldiğini söyleyen 2 kişinin kendisine yardım edeceğini yalanına inandı. Şüpheliler yardım konusunda ikna ettikleri yaşlı kadının evine girdikten sonra yatak odasına geçti. Yaşlı kadının yattığı yatağın altında bulunan bin 500 lirayı alan şüpheliler, daha sonra geldikleri araçla kayıplara karıştı. Yatağının altındaki paraların yerinde olmadığını fark eden İsmihan Kaçar, parasının çalındığını anlayarak jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede, yaşlı kadının evinin önüne gelen şüphelilerin kullandığı aracı, belediyeye ait güvenlik kameraları görüntülerinden tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda aracın plakasına ulaşan jandarma, şüphelileri Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin, yaşlı kadınla yüzleştirildiği ve suçlamaları kabul etmedikleri ifade edildi.
4 LİRA BOZUK PARAYI BIRAKMIŞLAR
Güç kanaat biriktirdiği paralarının çalınması üzerine büyük üzüntü yaşayan İsmihan Kaçar, yaptığı açıklamada, bir araçla gelen 2 kişinin sosyal hizmetlerden geldiğini söyleyerek, kendisine yardım yapacaklarını söylediğini belirtti. Kömür ve gıda yardımı yapacaklarını söyleyen kişilerin daha sonra yazıp çizmeye başladığını belirten Kaçar, "5 dakika sonra yardımın geleceğini söylediler. Birisi 100 lira uzattı, '50'sini bize getir, 50 lirası senin olacak' dedi. Ben 50 lirayı getirirken takip edip, odamdaki yatağın altında bulunan diğer paralarımın yerini öğrenmişler. Aşağıda kömürlüğün önünde biri yazıp çizip tespit yaparken, diğeri daha sonra bana fark ettirmeden merdivenlerden çıkmış, yatağın altında bin 500 lira bulunan paramı almış. Daha sonra da ayrılmışlar. Paraların gittiğini yeğenimin uyarısı üzerine odaya çıktığımda fark ettim. Kendi verdikleri ve yatağın üzerine attığım 100 lirayı ve yatağın altındaki paranın tamamını alıp gitmişler. Sadece 4 lira bozuk para kalmış" diye konuştu.
Emekli maaşı olmadığını sadece devletten 65 yaş maaşı aldığını belirten Kaçar, "Gelirim yok 3 aydan üç aya aldığım param ile yakınlarımın fitre zekat diye verdikleri parayla geçimimi sağlıyorum.Cüzdandaki paralar ise üç aylık maaşım ve bana verilen biriktirdiğim yardım paralarıydı. Bana bu para bir sene yeterdi. Benim başka bir gelirim yok. Ben paranın gittiğine değil de kandırdıklarına acıyorum. Yalvaç'a götürdüler ve beni şüphelilerle yüzleştirdiler, onları teşhis ettim. Ama kabul etmiyorlar, yorgan siparişi vermişim onun için evime geldiklerini söylüyorlar. İnkar ediyorlar yani. Ama benim yorgan falan hiçbir eksiğim yok ki. Bunlar başka yerlerde de aynı bana yaptıkları gibi başkalarını da mağdur etmişler" şeklinde konuştu.
Öte yandan, olayın ardından belediyenin güvenlik kamera görüntü kayıtlarını inceleyen jandarma ekipleri, şüphelilerin beyaz renk bir hafif ticari araçla belde merkezine geldiklerini tespit etti. Kamera görüntülerinde, aracın ön plakasının söküldüğü, arka plakasının görünmemesi için de arka bagaj kapısına kilim sıkıştırıldığını belirleyen jandarma ekipleri, aracın Isparta'nın Yalvaç ilçesinde seyir halinde olduğunu tespit edilince, 2 şüpheliyi olayın ardından kısa sürede yakaladı.
(ÖK-ÖK-Y)

09.12.2012 12:45:37 TSI

Editör: Wan Haber