Edirne'nin Keşan ilçesinde, Keşan Belediyesi'nden yardım alamadığı iddia edilen bir şahıs, benzin dökerek 2 başkan yardımcısının araçlarını yaktı.
İddiaya göre, Keşan Belediyesi'nden nakdi yardım almaya gelen E.K. isimli şahıs, Keşan Belediyesi'nden çıkarak ayrıldı. Daha sonra aldığı 1,5 litrelik su şişesine benzin dolduran E.K., Keşan Belediyesi'nin önüne gelerek, burada park halinde bulunan yardımlardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz'a ait 22 FT 643 plakalı otomobil ile Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş'a ait 22 FA 007 plakalı hafif ticari aracın altına ve kaporta kısmına benzin dökerek, araçları ateşe verdikten sonra olay yerinden kaçtı.
çevredeki vatandaşların araçlardan çıkan alevleri görmesi sonunu yaptıkları müdahale ile yangın büyümeden söndürüldü.
Neye uğradığını şaşıran Başkan Yardımcıları Kılavuz ve Karakaş ise, E.K.'den şikayetçi olduklarını söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, E.K.'nin benzin doldurduğu şişe ise, araçların yanında ele geçirildi.
Olaydan sonra kaçan E.K.'nin aranmasına başlanırken, Belediye Başkan Yardımcısı Kılavuz, "Yangının nasıl olduğunu bilmiyorum. Ancak dışarıdan söylenen şişeyle benzin döküp yakıldığı. Benim ve Sabri Bey'in aracının altına benzin döküldükten sonra ateşe verilmiş. Bize de vatandaşlar bilgi verdi. İndik aşağıya, bereket büyümeden söndürülmüş. Nedeni ise yardım etmediğimiz için, sabahtan beri 'para vereceksin bana' diyor. Sanki belediyeden 100 bin TL alacağı var. Yapanı MOBESE kameraları rahatlıkla görüyor" dedi.
E.K ise olaydan yaklaşık yarım saat sonra, Yenimescit Mahallesi'nde polis ekiplerince yakalanarak göz altına alındı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(TB-ÖK-Y)

31.12.2012 13:39:39 TSI

Editör: Wan Haber