Ağır geçen kış şartlarında doğada yorgun ve yaralı halde bulunan hayvanlar için seferber olan Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri, yıl içerisinde yüzlerce hayvanı tedavi etti. Son olarak barınakta bir yaralı baykuş ve iki şahinin tedavisi sürüyor.
Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı, kış mevsiminde yaban hayatına büyük destek sağladı. Özellikle açlıktan yorgun düşen ve yaralanan yaban hayvanları için seferber olan hayvan barınağı ekipleri, yıl içerisinde yaklaşık bin 560 hayvanın tedavisini yaptı. Ağır geçen kış şartlarından dolayı etkilenen hayvanlar barınakta gözlem altında tutuluyor. Son olarak kanatlarında yara bulunan ve uçamayan iki şahin ve bir baykuş vatandaşlar tarafından hayvan barınağına getirilerek, burada tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan yaralı hayvanlarından birinin kanadında meydana gelen derin yara nedeniyle kanadı kesildi. Yaralı olan diğer şahin ile baykuşun ise tedavilerinde sona yaklaşıldığı ve doğaya bırakılacağı ifade edildi.
Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veysel Aytekin, kış şartlarının çok zor geçmesi sebebiyle doğada bulunan kanatlı hayvanlar ile sokak hayvanlarının hayvan barınağında gerekli müdahalelerinin yapıldığını söyledi. Aytekin, "Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı olarak doğadan bize ulaşan baykuşlar, şahinler, kartallar, akbabalar ve kedi köpek gibi sokak hayvanlarının hastalıkları ile ilgili tedavilerini yapıp, daha sonra doğaya serbest bırakıyoruz. Şu anda elimizdeki bir adet baykuş ve iki şahin yaklaşık bir hafta önce bize ulaştırıldı. Biz bunların gerekli tedavilerini yapıyoruz. Gerekli iyileşme sağlandıktan sonra da doğaya tekrar bırakıyoruz. Su ve Orman Bakanlığı ekiplerinin yaban hayatı koruma noktasında yapmış oldukları çalışmalardan dolayı bizlere bu hayvanlar geliyor, biz de tedavilerini yaptıktan sonra doğal yaşama geri bırakıyoruz. Kışın çok ağır olması sebebiyle bu sene çok yoğun bir sezon geçti. Yaklaşık bin 560 civarında hayvanı tedavi etmek suretiyle aldığımız ortama geri bırakmış durumdayız" diye konuştu.
(CM-AA-Y)

06.02.2013 13:12:10 TSI

Editör: Wan Haber