Hakkari’nin kırsalında vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan Arı Şahin’i, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hakkari İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Ekipler yaralı Şahin’i kafese koyarak Van’a getirip YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Doç. Dr. Loğman Aslan’a teslim ettiler. Doç. Dr. Loğman Aslan, Şahin’i tedavi etmek için ekiplerden teslim alarak yaptığı ilk kontrollerde kanadında kırık olduğunu tespit etti. Doç. Dr. Loğman Aslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hakkari İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaralı bir Arı Şahin’ini kendisine getirdiklerini söyledi.

Doç. Dr. Loğman Aslan, “Burada ilk yatığım incelemede kanadında kırık olduğunu sanıyorum. Uzun süre bu halde arazide kalarak bitkin bir durumu düştü. Birazdan merkeze götürüp detaylı bir muayenesini yapıp tedavi işlemlerine başlayacağız. İyileştiğinde ise ait olduğu yere götürüp doğaya bırakacağız” dedi. İHA

Editör: Wan Haber