Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Modern Hayvan Barınağı Merkezi, sokakta derin bir kesi yarası nedeni ile ölmek üzere olan sokak köpeğini hayata bağlamıştı. Büyükşehir Veteriner hekiminin gerçekleştirdiği operasyon ile hayati tehlikeyi atlatan ve eski sağlığına dönen köpek daha önce yaşadığı yere bırakıldı. Bırakıldığı yerde daha önce de köpeği sahiplenen esnaf tekrar hayata döndürülen köpeği görünce çok mutlu oldu.
Önceki günlerde Vatandaşların ihbarı ile Zabıta tarafından Hayvan Barınağı Merkezi'ne getirilen, 35 santimetre uzunluğunda 15 santim derinliğinde yarası olan köpek eski yaşadığı bölgeye bırakıldı. Ölmek üzereyken alınıp gerekli müdahale ve bakımı yapılan köpek eski sağlığına kavuşan köpek Büyükşehir ekipleri ile Modern Hayvan Barınağı'ndan alındı. Köpeğin bırakılma anında ise şaşkınlık, heyecan ve mutluluk bir arada yaşandı.
Köpeğe her gün yiyecek verdiğini ifade eden bölge sakinlerinden Emekli Öğretmen Ali Cebeci, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin duyarlı davranışından dolayı minnettar olduğunu ifade etti. Cebeci, köpeğin eski yerine salınmasına da çok sevindiklerini kaydederek bundan sonra daha sıklıkla köpeğe sahip çıkmak istediklerini söyledi
Köpeği daha önce beslediğini belirten mahalle sakinleri hayvanın tekrar yaşama dönüp bölgelerine geldiğine çok şaşırdı. Oldukça mutlu olduğu gözüken mahalle sakinleri köpeğin kimseye zarar vermediğini ve kendilerinin ona sahip çıkmaya çalıştığını dile getirdi.
Eski sağlığına kavuşan köpek Büyükşehir yetkililerinin kendisini getirdiği kafesten salınırken ilk önce duraksadı. Ardından hızlıca kafesten ayrılan köpek eskiden dolaştığı sokaklara daldı.
Büyükşehir Belediyesi Kartepe ve Gebze'de olmak üzere iki noktada hizmete açılan hayvan barınağı sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yürütüyor. Çalışmalarda sokak hayvanlarına kısırlaştırma, sahiplendirme, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor. Hizmet ayrıca gezici araç ile de yerine getiriliyor.
(MA-MA)

19.01.2013 13:44:59 TSI

Editör: Wan Haber