Gündemde yer alan toplu kedi katliamları her kesimden tepki görürken, Mersin'in Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir duyarlılık örneği göstererek, ayağından yaralanan kediye sahip çıktı.
Bir aracın çarpması sonucu yaralanarak acıyla polis lojmanına giren kediye, ilk müdahale sivil polisler tarafından yapıldı. Polis, tedavisinin sürdürülmesi için yaralı kediyi Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisine teslim etti.
Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, polisin sadece insanlara değil hayvanlara da sahip çıktığını belirterek, "Lojmana giren yaralı kediye arkadaşlarımız ilk müdahalede bulunup, sahip çıktı. Kedimiz tedavi altına alındı. Polis olarak bizim bütün canlılara karşı hassasiyetimiz var" dedi.
Yaralı kediyi sivil ekiplerden teslim alan HAYTAP Bölge Temsilcisi Semih İğdigül ise Türkiye'nin birçok noktasından kedi katliamı haberleri geldiğini belirterek, Aydın'da 30'dan fazla kedinin katledildiğini hatırlattı. İğdigül, "Bugün polisimiz bize yaralı bir kedi teslim etti. Anlattığımız böyle üzücü hadiselerin içinde Erdemli Polisi'nin bir yaralı kedinin kurtarılması için verdiği mücadele tam anlamıyla örnek bir davranıştır. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Polisimiz bütün Türkiye'ye örnek olmuştur" diye konuştu.
Yaralı kediye ilk müdahalenin polisler tarafından yapıldığını ve beslenmesinin sağlandığını ifade eden İğdigül, "Polisimiz ve Erdemli Belediyesi yetkililerimizin imkanları kedinin tedavisi için seferber edildi. Mersin Bakımevi'ne götürülen kedimizin bakımı ve tedavisi burada sürdürülecek" dedi.
(OKİ-ÖK-Y)

17.01.2013 15:07:11 TSI

Editör: Wan Haber