Erzurum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından Artvin bölgesinde yaralı halde bulunan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 2 saat süren ameliyatla bacaklarından biri kesilen yaralı karaca, üç ayağıyla geri kalan ömrünü sürdürecek.
Artvin'in ormanlık alanında yaralı halde bulunan ve rehabilitasyon merkezinde ameliyat edilen yavru karaca, üç ayağıyla yaşamını sürdürecek. Yavru karacanın bakımı ise merkezde oluşturulan sobalı mekanda yapılıyor. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatla bacaklarından biri kesilen karaca, ziyaretçilerin de ilgi odağı oluyor. Rehabilitasyon merkezinde karacayı günlük 200 civarında kişi ziyaret ederek, yaban hayvanını yakından inceleme fırsatı buluyor.
Rehabilitasyon merkezinde görevli veteriner hekimlerden İkram Coşar, kangren oluşmaya başlayan karacayı yaptıkları ameliyatla telef olmaktan kurtardıklarını belirterek, karacanın barınağa getirildiği zaman ayağının tamamen kırık olduğunu, solunum sıkıntısı çektiğini ve kangren doku oluşmaya başladığını söyledi. Coşar, "Üç yaşında olduğunu tahmin ettiğimiz yaralı karaca için burada iyi bir yaşam ortamı oluşturduk. Barınakta çalışan arkadaşlarla karacanın yaşamını sürdürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Karacayı doğaya bırakmayacağız çünkü üç ayağıyla doğada yaşamını sürdüremez" diye konuştu.
(AA-AA-AŞ-Y)

29.01.2013 16:59:25 TSI

Editör: Wan Haber