Mardin'de dün cezaevi önünde pusu kuran iki kişi tarafından 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişinin başlarına yaylım ateş açılarak öldürülmesinde kan donduran detaylar ortaya çıktı.
 
KAN DAVASI KURBANI OLDULAR
Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde 2 kişinin düzenlediği silahlı saldırıda Emine İpek (24), Mirza İpek (4), Narin İpek (11), Süleyman İpek(5) ve Ayşe Süer(45) adlı kadının bir yıl önce başlayan kan davasına kurban gittikleri ortaya çıktı.
 
EVLERİ ATEŞE VERİLDİ, İKİ ÇOCUK ÖLDÜ
Olayın kan davasına dönüşmesi üzerine cezaevine giren Mehmet İpek'in eşi Emine İpek, 7 çocuğunu yanına alarak Diyarbakır'da yaşayan akrabaları Süer Ailesi'nin yanına yerleşti.
 
Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde 13 kişiden oluşan iki aile fertlerinin yaşadığı ev 29 Ocak 2013 gecesi ateşe verilip yakıldı. Olayda Emine İpek'in çocukları 5 yaşındaki Ferzande İpek ile 3 yaşındaki Nurhak İpek yaşamlarını yitirdi. Olayda 11 kişi de yaralandı. Vücudunda yanıkları oluşan Emine İpek, bir süre hastanede tedavi gördü. Süer ve İpek ailesinin iddiasına göre, kundaklama ile iki ailenin yakılarak yok edilmek istenmesine rağmen hiç bir soruşturma açılmadı ve olay kapatıldı. Diyarbakır Valiliği, kan davası yüzünden evleri ateşe verilen İpek ve Süer ailelerine kentte başka bir ev kiralayıp, gerekli eşyalarını da aldı.
 
YARALI ÇOCUĞUN KAFASINA SIKTILAR
Erkan ailesi ile yaşadıkları olaydan sonra başlayan kan davası nedeniyle Süer ve İpek ailesinin erkek fertleri ortalıkta fazla görünmezken, bölgenin geleneklerine göre kan davalarında dokunulmayan kadınlar ve çocuklar Mardin E Tipi Cezaevi'nde bulunan yakınlarını ziyarete gitti. Dün Mardin Cezaevinde Abdülkadir ve Celil Süer ve Mehmet İpek'i ziyaret eden Ayşe Süer, Emine İpek ve çocukları Süleyman, Narin ve Mirza İpek, cezaevi kapısının yaklaşık 15 metre önünde beklerken, 2 saldırganın tabancalı silahlı saldırısına uğradı. İki kadın ve çocuklara çok yakın mesafeden kafalarına ateş eden saldırganlar, 3 şarjör kullandı.
 
Görgü tanıklarının ifadesine göre, Emine İpek, kendisini çocuklarına siper etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Çünkü, 2 saldırgan tutukluluk yapan tabancalarının tutukluluğunu giderdikten ve şarjörleri değiştirip, ateş etmeye devam etti. Olayda ölen 4 yaşındaki Mirza İpek'in ilk kurşunlarla yaralandığı ancak saldırganın daha sonra yerde yaralı annesine bakan çocuğu kafasına bir kez daha ateş ederek öldürdüğü belirtildi. Yaklaşık 60 mermi kullanan 2 saldırgan daha sonra Kortek Mahallesi yönüne kaçarak izlerini kaybettirdi.
Editör: Wan Haber