Hakkari'da vatandaşlar tarafından bulunan ve bir süre gazetecilerin bakımını üstlendiği ve dün İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından teslim alınan yaralı baykuş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne (YYÜ) getirilerek tedavi altına alındı.
Hakkari Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Halil İbrahim Yiğit tarafından Van YYÜ Veteriner Fakültesi'ne getirilen yaralı baykuş, yetkililere teslim edildi. Yaralı baykuşu teslim alan Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, yapılan ilk klinik muayenede sağ ayağında açık kırık olduğunu, ancak sarılma esnasında bunun etrafında zedelenmelerin oluştuğunu söyledi. Aslan, "Biz şimdi bu kırığı ultra-sentez yöntemi ile tespit edip iyileştirmeye çalışacağız. Hayvanın iyileşmesi, genel durumuna dönülmesi durumunda ise onu normal hayatına bırakacağız" dedi.
"YARALI HAYVANLARI GETİRENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Van ve yöresinin doğal hayatı yönünden zengin olduğunu ifade eden Aslan, "Daha önce Ağrı, Kars, Hakkari, Bitlis, Tatvan gibi Van Gölü havzasında yaralanan kuşları YYÜ'de tedavi ediyorduk. Son bir yıl içerisinde rektörlüğümüzün girişimi ile Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürlüğü kuruldu. Biz de getirilen yabani hayvanları müdürlüğümüz de tedavi edip tekrar doğal hayata salıyoruz. Halkımızın bilinç düzeyinin artması sonucu son yıllarda müdürlüğümüze çok çeşitli hayvan gelmektedir. Ben burada yaralı hayvanları bize getirip tedavi ettirmelerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
HAYVANLARI FAZLA UĞRAŞTIRMADAN BİZE GETİRİN
Aslan, vatandaşların yaralı hayvanları fazla uğraştırmadan getirmelerinin iyileşmelerinde çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Halkımızdan ricamız hayvanları fazla uğraştırmadan bize getirmeleridir. Örneğin kırıklı vakalarda bize erken haber verip getirilmelidir. Çünkü bu baykuşumuz bize daha erken getirilseydi ve ayakları bu kadar zedelenmeseydi iyileşmesi çok daha kolay olurdu. Bu nedenle böyle durumlarda halkımızın mutlaka bize erken haber vermeleri veya Çevre Orman ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne haber vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
(ATL-MET-Y)

29.12.2012 11:46:20 TSI

Editör: Wan Haber