Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında düzenledikleri kermesin geliriyle, bir köy okulu öğrencilerine eşofman ve spor malzemesi aldılar.
Öğrencilerinin bir süredir üniversite içerisinde yaptıkları hamur işi ürünlerin satışından elde ettikleri gelirle temin ettikleri eşofman takımları ve çok sayıda topu il merkezine bağlı Vermiş Köyü'ndeki ilkokul öğrencilerine ulaştırdıklarını belirten Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Kırbaş, "Topluma hizmet uygulamaları dersi öğretmen adaylarına, toplumsal sorumluluk bilincini kuramsal ve uygulamalı olarak kazandırma ve uygulama sırasında işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir ders olma özelliği taşımaktadır" dedi.
İlköğretim öğrencilerinin spor yapma alışkanlığının kazanılmasında, spor yapmak için gerekli imkanlara sahip olmalarının etkisinin büyük olduğuna inandıklarını anlatan Kırbaş, "Spor yapma alışkanlığını kişi küçük yaşlarda bir gereksinim olarak algılarsa, yaşam boyu sürekli ve düzenli biçimde spor yapabilir. Bu projeyi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Demet Çağlar, Derya Zengin, Nazan Cömert, Sevgi Yeşil, Meryem Baysal, Mehmet Kazanasmaz, Malik Soğanlı, Samet Demirel, Sadık Değerli ve Tunay Numan Erdoğan yürüttüler. Çalışmalara katılan öğrencilerimize özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kırbaş, malzemeleri dağıttıkları öğrencilerinin, büyük mutluluk yaşadıklarını gözlemlediğini kaydetti.
(MÇ-SLH-Y)

18.12.2012 12:15:17 TSI

Editör: Wan Haber