Suudi Arabistan'ın Medine kentinde Prince Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı projesinin kaba İnşaatını yapan Türk firması Albayraklar İnşaat'ta Şantiye Şefi olarak görev yapan Güneş Bardakçı, Torbalı ilçesi ve Karakuyu köyünün gururu oldu.
ABD, Makedonya, Azerbaycan, Arabistan, Hırvatistan, Bosna Hersek gibi ülkelerde çeşitli işler yapan ve seminerlere katılan Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu Bardakçı, aynı zamanda Deprem Mühendisliği üzerine de yüksek lisans yapıyor. Karakuyu'nun gururu olan 26 yaşındaki genç mühendis, "İleride tüm tecrübemi, birikimlerimi memleketime yatırım yaparak, inşaat kalitesini Torbalı'da, hatta Karakuyu'da yükselterek, güzel projelere imza atmayı hedefliyorum" dedi.
Genç mühendis Güneş Bardakçı, 2011 yılında Libya'nın Zıntan kentinde yapımı süren Al Jabal Al Gharbi Üniversitesi kampüs inşaatında çalışırken, ülkede çıkan iç karışıklık sonucu 13 gün bölgede mahsur kalmış ve askeri uçakla memleketine dönebilmişti. Dünya'nın çeşitli ülkelerinde çalışmanın, farklı kültürden insanlarla çalışmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Bardakçı, "Uluslararası projelerde sorumluluk almak heyecan verici ve vazgeçilemez bir duygu" diye konuştu.
Geçtiğimiz haziran ayından bu yana Medine'de bulunduğunu anlatan Bardakçı, şöyle konuştu: "Burada Prince Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı projesinin kaba İnşaatını yapan Türk firması Albayraklar İnşaat'ta Şantiye Şefi olarak görev alıyorum. Projenin yüklenici firması, dünyada büyük havalimanı projelerinde adını duyuran Türk firması TAV İnşaat. Dünyanın gözünün üzerinde olduğu, her yıl onlarca farklı ülkeden milyonlarca insanın ineceği havalimanı projesini hayata geçirmek heyecan ve gurur verici. Bu proje ile Medine'ye inen yolcunun yıllık 8 milyon arttırılması hedefleniyor. Ancak, bu sadece birinci aşama ve hedef 16 milyon arttırmak. Bina yükselmeye başladı, yoğun bir program çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk çalışanlarımızın yanında Pakistan, Mısır ağırlıklı olmak üzere, Hindistan, Nepal, Filipinler gibi birçok ülkenin emeği, çalışanı yer alıyor."
(CZ-ERG-Y)

11.01.2013 15:38:13 TSI

Editör: Wan Haber