Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 81 ilde riskli bina tespitine yetkili kıldığı Belediyeler arasında bulunan Manisa Belediyesi, Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı kurma çalışmasında son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkezin Şubat 2013'te aktif hale geleceğini söyledi.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi içinde Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı için düşünülen yerde incelemelerde bulundu. Konu ile ilgili Başkan Ergün'e bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Taş Köroğlu, "Bizim Manisa'da birçok bina stokumuz var. Bunların malzeme, beton ve inşaat aşamasında yerleştirilen donatımın kalitesini inceleyeceğiz. Bu konularda deneyler yapacağız. Yapacağımız bu incelemelerde vatandaşa çok ekstra bir külfet getirmeden bu iş için apartman sakinlerine ufak bir ücret karşılığında gerçekleştireceğiz. Manisalı vatandaşlarımız binalarının riskli olup olmadığını öğrenebilmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmeyecek. Direkt Belediyemizin bünyesi altında kurulan Deprem Etüt Merkezi ve Yapı Laboratuarı'na başvurabilecekler" dedi.

ŞUBAT 2013'TE AKTİF HALE GELECEK
İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte 1 Ocak 2013 itibariyle merkezin hazır olacağını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, Şubat ayı itibariyle de aktif hale geleceğini söyledi. Manisa'nın önemli bir eksikliğinin giderileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "İl Afet Müdürlüğü, Üniversite ve Çevre Müdürlüğü tarafından kurulan bir komisyon nezdinde Manisa'da binaların depreme dayanırlıklarının testini yapacaklar. Yeni kanun çerçevesinde olacak tabi bu. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Açıklamanın ardından Başkan Ergün, Gençlik Merkezi içinde bulunan ve Deprem Etüt ve Yapı Laboratuarı olarak kullanılacak olan alanda incelemelerde bulundu.
(AY-ERG-Y)

11.12.2012 17:58:51 TSI

Editör: Wan Haber