Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Kaya, 5 Şubat tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yapı denetim uygulama yönetmeliğindeki değişikliğin firma sayısını artıracağını belirterek, "Bu Türkiye'de kaos oluşturur. Yönetmelik bir kez daha gözden geçirilmeli" dedi.
Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şubesi, 5 Şubat 2013'te yürürlüğe giren Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği masaya yatırdı. Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Kaya, kentsel dönüşümü önemsediklerini belirterek, "Mutlaka bu dönüşüm olmalı. Yıkılma durumu 7 milyona yakın binadan bahsediliyor. Bu binaların yüzde 60'ı çürük. Mutlaka yapı denetim kuruluşları burada görev alması lazım" şeklinde konuştu.
Kaya, yapı denetim uygulama yönetmeliğinin yapı denetim firma sayısını artıracağını ifade ederek, "Bu uygulama kaos getirir, haksız rekabet oluşturur, kaliteden, mühendislikten ve diğer konulardan taviz verilmesine yol açar. Kesinlikle merdiven altı kuruluşların çoğalmasının önünü açar. Bu olumsuzlukları bakanlığın görmesi lazım. Tekrar bu yönetmelik düzenlenmelidir" şeklinde konuştu.
Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Şube Başkanı Tuncer Dikensek ise, yönetmeliğin bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiğini ifade etti.
(BRK-YS-GS-Y)

14.02.2013 17:30:49 TSI

Editör: Wan Haber