İstanbul'da yat limanına bağlı Blacksea isimli teknede geçtiğimiz gün çıkan yangında hayatını kaybeden 25 yaşındaki yat kaptanı Ali Aydın Arpacı, İzmir'in Çeşme ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
İstanbul Arnavutköy'deki yat limanında geçtiğimiz gece Blacksea isimli teknede yangın çıkmıştı. Yangın başladığı sırada teknede bulunan 3 kişiden biri yangını hemen fark ederek yan taraftaki başka bir tekneye atlayarak kurtulurken, yangını bir süre sonra fark eden Ali Aydın Arpacı arkadaşı Merve Günay'ı (20) kurtarmak için tekneden ayrılmamıştı. Halatlar koptuğu için tekne açığa sürüklenirken, yangına müdahalede bulunan Arpacı ve arkadaşı Merve Günay yanarak hayatını kaybetmişti. Asım ve Aysel Arpacı'nın 3 çocuğundan biri olan Ali Arpacı'nın cenazesi, memleketi İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Ildır köyüne getirildi. Arpacı'nın cenazesi, bugün Ildır Köyü Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.
Ali Aydın Arpacı'nın yaklaşık 6 ay önce de arkadaşının kayalara çarpan yatını kurtarmaya çalıştığı ve denize atlayarak kurtulduğu öğrenildi.
(OA-CC-Y)

24.01.2013 14:40:32 TSI

Editör: Wan Haber