Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki yıl önce Cizre Postası gazetesinde çıkan yangında hayatını kaybeden Davut Çimen, mezarı başında dualar ve karanfillerle andı.
Cizre'de 2011 yılı Şubat ayında Cizre Postası gazetesinde çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden gazeteci Davut Çimen, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ve meslektaşları tarafından mezarı başında dualarla anıldı. Şırnak'ın ilk basın şehidinin Davut Çimen olduğunu belirten Şırnak eski Gazeteciler Derneği Başkanı Hurşit Baran Mendeş, "Genç meslektaşımızı kaybetmemizin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen onun ölümü ile birlikte yaşadığımız acı hala tazeliğini koruyor. Davut, Şırnak'taki gazetecilerden çok farklı bir kişiliğe sahipti. Her zaman daha ileriyi düşünen, gazetecilerin bir araya gelmesinde öncülük edip gerek kişiliği, gerekse gazeteci kimliği ile farklı bir kişiliğe sahip bir insandı. Ancak takdiri ilahi o şuan aramızda değil ama inanıyorum ki şuan bizim onun için okuduğumuz duaları ve güzel sözleri duyuyordur. Meslektaşları olarak bizler yaşadığımız süre ve gazeteci olduğumuz müddetçe kendisinden geriye kalan gazetesine her zaman destek olup, onun bu büyük eserini yaşatmaya çalışacağız" dedi.
Gazeteciler, daha sonra Çimen'in ailesini ziyaret ederek, acılarını hala paylaştıklarını ve her zaman paylaşacaklarını söyledi.
(CK-YRT-CC-Y)

04.02.2013 17:43:59 TSI

Editör: Wan Haber