Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'da Siteler Mahallesi 2076 Sokak'ta İbrahim Halil Çayır'a ait evde, anne Saadet Çayır evin bahçesinde ekmek yaparken, oturma odasındaki Sinan (3) ve Abdullah (5) adındaki kardeşler sobanın yanında ısınıyordu. İddiaya göre, sobadan fırlayan ateş minderi yaktı. Daha sonra bir anda büyüyen yangında, çocuklar dumandan etkilenirken, vücutları ise yandı. Anne ve komşuların dumanı görmesi üzerine itfaiye ekiplerine ve sağlık ekiplerine bilgi verildi. Bu arada anne, alevlerin içerisine girerek çocuklarını kurtardı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, sağlık ekipleri de yanan ve dumandan etkilenen çocuklara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, kardeşleri Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Çocuklardan Abdullah Çayır (5) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Sinan Çayır’ın durumunun ise ağır olduğu ve yoğun bakım ünitesine alındığı öğrenildi. Çocuklarının öldüğünü öğrenen aile fertleri sinir krizleri geçirirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Editör: Wan Haber