Maltepe'de bir binanın giriş katında çıkan yangın, vatandaşları uykuda yakaladı. Yangın nedeniyle birçok apartman sakini evlerinde mahsur kalırken, korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay, sabah saatlerinde Maltepe Zümrütevler Cansev Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binada meydana geldi. İddiaya göre, giriş katta bulunan dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek tüm binayı sararken, çoğu uykuda olan bina sakinleri yangını önce fark edemedi. 4 katlı binayı duman kaplayınca durumu fark eden vatandaşlar, itfaiyeyi aradı. Apartman boşluğunun dumanla kaplanması nedeniyle evlerinden çıkamayan bina sakinleri evlerinde mahsur kaldı. Kısa sürede olay yerine gelen Maltepe İtfaiyesi ekipleri, bir yandan yangını söndürmek için çalışma başlatırken, diğer yandan da evlerinde mahsur kalarak kendilerini balkonlara atan bina sakinlerini kurtarmaya çalıştı. Ekipler merdiven aracı yardımıyla üst katlarda mahsur kalan vatandaşları tahliye ederken, çıkan yangın büyük korkuya neden oldu. Dairelerdeki vatandaşları tek tek aşağı indiren itfaiye ekipleri, kısa süreli bir çalışma sonunda yangını söndürdü.
Binada oturan Yasin Demirkıran, bir anda evi duman kapladığını belirterek, "Ben 'anne anne' diye bağırdım. Sonra annemin yanına gittim. Her yer dumandı. Evdekileri uyandırdım. Hep birlikte balkona çıktık" dedi.
(HÖ-ET-CC-Y)

16.02.2013 11:41:56 TSI

Editör: Wan Haber