Yangın, merkez Selçuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Ulaşbaba Caddesi üzerindeki bir apartmanın 4. katında çıktı. Edinilen bilgiye göre, Muhammet İleri'ye ait evin mutfağında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Mutfak penceresinden yükselen alevleri fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Bu sırada mutfakta çıkan yangından habersiz olan ev sahibinin eşinin, olay yerine gelen itfaiye tarafından dışarıya çıkarıldığı öne sürüldü. Yangın merdiveniyle yangına dışarıdan müdahale etmek isteyen itfaiye, hortumun soğuk hava nedeniyle donması üzerine zor anlar yaşadı. Alevlere su sıkamayan itfaiye, bir süre sorunun giderilmesini bekledi. Bu sırada aşağıda bekleyen vatandaşlar arasında duruma tepki gösterenler oldu.


Sorunun giderilmesinin ardından yangına müdahale edebilen itfaiye, yangını yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alarak söndürdü. Merdivenle binanın 4. katına uzatılan merdivenle çıkan itfaiyenin yaşadığı sıkıntı, olay yerinde bulunan bir çocuk tarafından cep telefonuna kaydedildi.


Yangın sonrası olay yerine gelen Medrese Mahallesi Muhtarı Yaşar Barışık, itfaiyenin yangına hortumun donması üzerine geç müdahale ettiğini ifade etti.

Editör: Wan Haber