Bitlis'in Ahlat ilçesindeki çok programlı lisenin bahçesinde 28 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen yangın tatbikatı sırasında ağır yaralanarak hayatını kaybeden öğrenci Onur Zeki Akgün ile ilgili ceza davasının ilk duruşması bugün yapıldı.
Bitlis Adliyesi'ndeki Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan duruşmaya; Onur Zeki Akgün'ün anne ve babası, bazı yakınları, olayda mağdur olan öğrenciler Gökhan ve Ömer Çiçekli ile bazı sanıklar ve tanıklar katıldı. Olaydan sorumlu olan okul idarecileri ile tatbikatı yapan öğretmenlerin cezalandırılması talebi ile açılan davanın ilk duruşmasında, kimlik tespitinin ardından sanık, tanık ve mağdurların ifadeleri alındı. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayanların ifadelerinin talimatla alınması için davayı 28 Mart 2013 tarihine erteledi.
Mahkeme sonrası adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan ailenin avukatı Hasan Emre Çavuşoğlu, mahkemede eksikliklerin giderilmesi ve sorumluların en kısa zamanda belirlenip hak ettikleri cezayı almaları için tüm hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Çavuşoğlu, "Bunun için gereken her şeyi yapıp sonuna kadar ailenin yanındayız. Bugünkü mahkememizde tanıklar ve sanıklar dinlendi. Talimatla ifadeleri beklenen tanık ve sanıklar bulunmaktadır. Bu eksik hususlar giderildiğinde takdir mahkemenin olacaktır. İkinci duruşma 28 Mart 2013 günü saat 11.00'e bırakıldı. Bu tarihte yine ailemizle birlikte burada olacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Elbette Onur Zeki bir daha dünyaya gelemeyecek ancak benzer olayların yaşanmaması, ibret olması için sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Baba Haydar Akgün, ikinci davada mahkemenin gerekeni yapacağına inandığını ifade etti. Akgün, "Bugün bizim davamızın ilk duruşmasıydı. Duruşmanın neticesi sonuç olarak önümüzdeki yılın 3'ncü ayına ertelendi. Biz sorumlulardan davacıyız. Bu konuda gereken her şeyi yapacağız. Çok fazla mağduriyet yaşadık. Acımız bitmedi, psikolojik sorunlarla karşı karşıyayız, aile düzenimiz bozuldu. Davanın sonucunu bekliyoruz. İnşallah sorumlular hak ettikleri cezayı alacak. Biz adalete güveniyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. İnşallah adalet bu davayı sonuçlandıracaktır diye ümit ediyorum" dedi.
Elinden oğlunun fotoğrafını düşürmeyen anne Melek Akgün ise, "Ben nasıl geceleri uyuyamıyorsam onlar da uyumasınlar. Bir yıldır acı içinde yaşıyorum. Geceleri oğlumu rüyamda görmek için uyumak istiyorum ama yine de uyuyamıyorum. Sorumluların ceza almalarını istiyorum. Mahkemeye de güveniyorum. Sonuç ne olursa olsun acım sönmeyecek ama hiç olmaza az da olsa rahatlarız. 17 yaşındaki yavrumu toprağa verdim. O orada soğukta yatarken ben yatağımda uyuyamıyorum. Onur soğukta diye kar yağarken ben dışarıda oturuyorum. 4 yaşındaki kız kardeşi her gün ağabeyinin nerede olduğunu soruyor. Psikolojimiz ve evimizin düzeni bozuldu. Hiçbir şekilde evimizde huzurumuz kalmadı. Hayatta ölü olarak yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
(VO-GS-Y)

13.12.2012 16:19:01 TSI

Editör: Wan Haber