Zeytinburnu'nda çıkan yangında hayatını kaybeden Enes Yılmaz (16) ve Bedirhan İkikardeş (17) gözyaşları arasında son yolcuklarına uğurlandı. Cenaze töreninde birbirlerine sarılıp ağlayan iki gencin babalarının feryadı yürekleri dağladı.
Çırpıcı Mahallesi Modabağ 1. Ara Sokak'ta dün sabah saatlerinde yaşanan olayda Enes Yılmaz'ın, ailesinin oturduğu kattan ayrı olarak çatı katında kaldığı odada yangın çıkmış, 16 yaşındaki genç ve Bedirhan İkikardeş (17) hayatını kaybetmişti. İki gencin cenazeleri helallik alınması için son kez mahallerine getirildi. Cenazelerin getirilmesi ile birlikte gençlerin aileleri ve arkadaşları ile mahalleli gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınmasının ardından cenazeler Köşeli Camii'ne getirildi. Mahalle sakinleri de tabutla birlikte camiye yürüdü. Cenaze töreni sırasında cami hınca hınç doldu. Cenaze törenine Enes'in babası Necati Yılmaz ve annesi Aysel Yılmaz, Bedirhan'ın babası Fahrettin İkikardeş ve annesi ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, iki gencin yakınları, arkadaşları ve öğretmenleri katıldı. Camideki kalabalık nedeniyle kadınlar ise dışarıda kaldı.
Enes ve Bedirhan'ın arkadaşları okula gitmeyerek ellerinde karanfillerle cenaze törenine katılırken, öğretmenleri de camiye geldi. Cenaze namazını Zeytinburnu Müftüsü Yusuf Konuk kıldırdı. Camideki kalabalık nedeniyle gençlerin arkadaşları cami dışında saf tuttu. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından tabutlar omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Tabutların araca taşındığı sırada iki gencin aileleri ve arkadaşları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.
Ölen gençlerin arkadaşları, "En son cuma günü okuldan beraber çıkmıştık. Hiç kimsenin aklına gelmezdi. Şimdi buradayız. Çok iyi insanlardı. Allah rahmet eylesin" dedi.
Cenazeye katılan öğretmenleri ise, "Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Büyük bir acı. Çok üzgünüz. Çocuklar komşuydu, birlikte ders çalışıyorlardı. Olayı haberlerden öğrendik" diye konuştu.
Enes ve Bedirhan'ın cenazeleri defnedilmek üzere gözyaşları arasında Zeytinburnu Silivrikapı Mezarlığı'na götürüldü.
(MA-ÇK-Y)

14.01.2013 14:37:01 TSI

Editör: Wan Haber