Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğunun öldüğü benzin deposundaki yangının detayları ortaya çıktı.
Devrim Mahallesi ilçe kütüphanesi mevkiinde İzzetin Akay'a ait benzin deposunda çıkan yangında babasının yanına gelen Seher Akay (14), alevler arasında kalarak hayatını kaybederken, kızını kurtarmak isteyen baba İzzetin Akay ise ağır yaralanmıştı. İddiaya göre, yangın sırasında depoda kalan genç kızı kurtarmak için depo dışında bulunan babası ve mahalleli seferber oldu. Genç kızı çıkarmak için deponun arka bölümünü balyozlarla kırmak isteyen baba ve mahallelinin tüm çabasının yetersiz kaldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Nusaybin Cumhuriyet Savcısı'nın, yangında ağır yaralanan ve Elazığ'da yanık ünitesinde tedavi altına alınan babanın ifadesine başvuracağı öğrenildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan cumhuriyet savcısı, depodaki akaryakıt numunelerinin alınarak incelenmesini istedi.
Nusaybin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği'ne (KOM) bağlı ekiplerin de depodaki kaçak akaryakıtı araştırdığı öğrenildi. Öte yandan alevlerin sıçraması nedeniyle 47 NK 683 plakalı otomobilde de çıkan yangın nedeniyle Nusaybin Cumhuriyet Savcısı'nın otomobil sürücüsü İ.İ.'nin de ifadesine başvurduğu öğrenildi.
(AA-AKK-AŞ-Y)

05.02.2013 12:50:26 TSI

Editör: Wan Haber