Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 28. (AMC-8) Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatında Özel Yamanlar Okulları 15 altın, 20 gümüş, 16 bronz toplam 51 madalya kazandı.
ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi adına Yaşar Üniversitesi'nde yapılan ilköğretim alanında dünyanın en prestijli yarışması sayılan 28.AMC-8 Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'na bu yıl dünya genelinde 86 ülkenin 5 bin 200 okulundan 420 bin ilköğretim öğrencisi katıldı. Türkiye'den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarına bağlı altı ilköğretim okulu 15 altın madalya kazanarak ülkemizin gururu oldu. Özel Yamanlar İlköğretim Okulları öğrencileri ayrıca 20 gümüş, 16 bronz toplam 51 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Çin, Amerika, Kanada, Rusya, Kore ve Tayvan'lı öğrenciler arasında paylaşıldı.
Öğrencilerinin AMC-8 Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda 15'i altın 51 madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap "ABD Matematik Birliği'nin 86 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyat dünyanın en önemli okullarının katılımıyla yapılıyor. Öğrencilerimi böylesine önemli başarılarından dolayı kutluyorum. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemize en çok madalya kazandıran okuluz. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz" dedi.
(AH-HO-Y)

28.01.2013 09:29:47 TSI

Editör: Wan Haber