Antalya'da, 20 eczanenin kepenklerini levye ile kırarak hırsızlık yapan şahısları çete liderinin giydiği yamalı mont yakalattı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kentte son 3 ay içinde 20 eczane ve 2 işyerinde hırsızlık yapan kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Hırsızlık olayının gerçekleştiği saatleri sabah saat 4.00 ile 6.00 arası olduğunu belirleyen polisler, bu saatlerde eczane önlerinde beklemeye başladı.
Polis, eczanelerdeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde bir eczanedeki hırsızlık sırasında çete lideri olduğu ileri sürülen H.K'nın kahverengi montunun kırık cama takılarak yırtıldığı belirlendi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, diğer eczane soygunlarında H.K.'nın aynı montu giydiği, yırtılan yere ise yama yaptığı belirtildi.
Levye ile kepenkleri eğerek eczanelere giren kar maskeli şüpheliler son olaylarını gerçekleştiremeden eczane önünde yakalandı. Zanlıların eczanelerin yanı sıra bir de şans oyunu oynanan işyerine girdiği belirtildi. Zanlıların eczanelerden bozuk para ve 8 dizüstü bilgisayar aldığı öğrenildi.
Çoğu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen sabıkalı H.K. (21), S.B. (22), T.T. (25), C.K. (21) ve O.K. (23), sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
(İA-SK-HO-Y)

09.01.2013 13:45:04 TSI

Editör: Wan Haber