Bir süre önce Yalova'daki anıtı yıkılan Onno Tunç'un hatırasını yaşatmak için yeni bir heykel yaptırıldı. Tunçtan yapılan sol anahtarı Yalova'da ünlü besteciyi sembolize edecek.
14 Ocak 1996 yılında Yalova'nın Armutlu ilçesinde uçağı düşerek hayatını kaybeden ünlü besteci Onno Tunç için uçağın düştüğü noktada ve Yalova merkezinde 2 anıt yapılmıştı. Ancak Yalova'da bulunan anıt zarar gördüğü gerekçesiyle birkaç ay önce yıkılmıştı. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer anıtın yerine yenisinin yapılacağını duyurmuş ve çalışmaların başladığını söylemişti. Belediye sözünü tuttu ve yeni bir heykel yaptırdıı
. Heykeltıraş Çağrı Özbay'a yaptırılan heykelde ünlü besteci, tunçtan yapılan bir sol anahtarı ile sembolize edildi. 130 santim boyunda ve 50x45 genişliğindeki heykelle ilgili bilgi veren heykeltıraş Çağrı Özbay, "Bu heykeli yapmadan önce onu en iyi neyin sembolize edeceğini düşündük. Birkaç model üzerinde çalıştık. Ancak müziğin en önemli ve hatta olmazsa olmazı olan sol anahtarının hayatını müziğe adamış Onno Tunç'u en iyi sembolize edeceğine karar verdik. 3 aylık bir çalışma sonrasında form olarak sol anahtarına soyut bir görünüm verdik. Kübik formlarla da çalışmayı sonlandırdık. Bu heykel belediye tarafından belirlenecek bir yerde mermer bir kaide üzerine oturtulacak. Biz bu heykeli çok beğendik. Umarız Onno Tunç'u sevenler de bu heykeli beğenirler. Ancak bizim tek bir kaygımız var. O da bu anıtın tunçtan yapılması sebebiyle çalınabilme riski taşıması" dedi.
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ise, söz verdikleri gibi yeni bir anıt yaptırdıklarını dile getirerek, "Yaklaşık bundan 5-6 ay öncesine Cumhuriyet meydanı ile yat limanı arasında kalan bölgede bir düzenleme yaptık. Burada daha önceden Onno Tunç anıtı vardı. Bu anıt vandalizme kurban giderek zarar gördü. Bu düzenleme içerisinde o anıtı da yenilemeyi uygun gördük. Önce zarar gören anıtı kaldırdık. Ardından 3 aylık bir çalışma ile yeni bir anıt yaptırdık. 2013 yılının Ocak ayında bu anıtı törenle yeniden açacağız" diye konuştu.
(SÇ-MŞ)

05.12.2012 16:09:33 TSI

Editör: Wan Haber