Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova'ya bin kişi kapasiteli "F" tipi cezaevi yapılacağını açıkladı
Yalova Barosu Başkanı Cevdet Bekler, Milletvekili Temel Coşkun'u ziyaret etti. Bekler, yeni bir adliye binasına ihtiyaç olduğunu da söyledi. Halen kullanılan adliye binasında hakim ve savcıların oda bulmakta bile zorlandıklarını vurgulayan Bekler, "Yalova hızla gelişiyor ve nüfusu artıyor. Altınova ilçesinin de adli olarak Yalova'ya bağlanması ile birlikte bu yük daha da artacak. Mevcut adliye binası artık yetersiz kalıyor. Hakim ve savcılara dahi yer bulmakta zorlanıyoruz. Koridorları bölerek odalar yapmaya başlandı. Acilen yeni bir adliye binasına ihtiyacımız var" diye konuştu.
Yalova'da kamuya ait yer sıkıntısı olduğunu, ancak meselenin çözümü için gayret gösterdiklerini vurgulayan Milletvekili Temel Coşkun, "Adalet Bakanımıza ihtiyacı ilettik. Ancak yer sıkıntımız var. Öncelikle bu meseleyi Yalova olarak kendi içimizde çözmeli ve bir yer bulmalıyız. Ardından da yeni adliye için bakanımızın karşısına çıkacağız" dedi.
Yalova'ya "F" Tipi bir cezaevi yapılacağını dile getiren Coşkun, "Bunun için Çiftlikköy'ün Sultaniye Mahallesi'nde 190 dönümlük bir arazi tespit edildi. Bu arazi üzerine F tip cezaevini yapacağız. Şu anda ilde sadece tutukevi olarak kullanılan ve şartları son derece elverişsiz bir yapı var. Bu ilde işlediği suç yüzünden hüküm giyenler burada cezaevi bulunmadığı için başka illere gönderiliyor. Ancak bu cezaevinin yapılması ile birlikte gerek erkek ve gerekse kadın hükümlüler cezalarını Yalova'da çekecekler. Cezaevi bin kişi kapasiteye sahip olacak" dedi.
(SÇ-MŞ)

08.02.2013 15:34:13 TSI

Editör: Wan Haber