Yalova'da sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve hızının arttırılması amacıyla 3 yeni ambulans ilin sağlık filosuna dahil oldu. Ambulansların devir teslimi esnasında konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, "Bu ambulanslarla ildeki hizmet sunumu en üst düzeye çıkacak" dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından Yalova'ya gönderilen 2 acil yardım ve 1 obez-yoğun bakım ambulansı düzenlenen törenle ilin sağlık araçları filosuna katıldı. Yalova Sağlık Kompleksi bahçesinde araçların devir teslimi nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene katılan Yalova Valisi Esengül Civelek yaptığı konuşmada, bu ambulansların ilin sağlık anlamında ki hizmet kalitesinin yükseltilmesinde ki önemine değinerek, "Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında, sağlık alanında yapılan büyük atılımlarla, acil sağlık hizmetlerinde de büyük gelişmeler sağlandı. Acil ve yoğun bakım tedavileri, özel hastanelerde ve kamu hastanelerinde ücretsiz verilmeye başlanırken bu uygulama ile sigortalı olsun olmasın herkesin acil durumlarda ücretsiz sağlık yardımı alabiliyor. 112 ile taşınan hasta ve yaralı sayısı 1995'lerde 45 binlerde iken 2010 yılında 2 milyona çıktı. Aynı şekilde 1995'li yıllarda 112 hizmeti alamayan kırsal kesim nüfusunun, 2010 yılından bu yana 0'ü bu hizmeti almaya başladı. İlimizde, Acil Sağlık Hizmetleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi, 8 adet Acil Sağlık Hizmet İstasyonu, 143 personel ve 14 faal ambulans ile 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde sunuluyor" diye konuştu.
Yalova'da 112 Acil Yardım Çağrı hattına günlük ortalama 680 çağrı geldiğini ifade eden Civelek, "2012 yılında 112 ambulanslarımızla toplam 16 bin 668 kişiye yardım edildi ve bunların 378 tanesi ileri tektik ve tedavi amacı ile il dışına sevk edildi. İl içerisinde 112 ambulanslarımızın vakaya ulaşım süreleri ortalama 8,4 dakika, bu ortalama ile Yalova 112, ülkemizin en hızlı 112'si olmanın haklı gururunu yaşıyor. Sağlık Bakanlığınca, 2 adet Acil Yardım Ambulansı ile 1 Adet Obez-Yoğun Bakım Ambulansı, ilimize, tahsis edildi. Yeni ambulansların da hizmete katılmalarıyla bu alandaki hizmet sunumu en üst düzeye ulaşacak" dedi.
Konuşmanın ardından ambulansların hizmete giriş kurdelesini Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Sağlık İl Müdürü Ali Daştan birlikte kesti. Ambulanslar sirenler eşliğinde şehir turu yaparken, Yalova Valisi Esengül Civelek'de sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu.
(NŞ-MA)

04.02.2013 13:41:29 TSI

Editör: Wan Haber