Yalova Belediyespor antrenörü Irina Hoza'nın Romanya'nın en başarılı bayan masa tenisçilerinden biri olduğu belirtildi.
Yalova Belediyespor Masa Tenisi Takımı antrenörü ve sporcu Irina Hoza, Romanya'daki yayın organlarında en başarılı sporculardan biri olarak gösteriliyor. Irina Hoza, Romanya'nın en çok okunan köşe yazarlarından Marian Bocai'nin yurtdışında Romanya'yı başarı ile temsil eden sporcularla ilgili makalesinde yer aldı. 'Ziua Constanta' adlı yayın organındaki makalede Romen kadın sporcuların yurtdışında kariyer yaptıkları belirtildi.. Romanyalı sporcular arasında bulunan masa tenisçi Yalova Belediyespor Masa Tenisi bayan antrenörü Irina Hoza'dan övgü ile söz edildi.
Romanya'nın Köstence şehrindeki Nicolae Rotaru Spor Lisesi'nden yetişen ve yurtdışında ülkelerinin gururu olarak gösterilen başarılı sporcular Fenerbahçe'de şampiyonluklar yaşamış masa tenisçi Eliza Samara, Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan Ana-Maria Sebe, Meral Ali Yıldız ile Yalova Belediyespor antrenörü ve aynı zamanda Elazığ Gençlik sporcusu Irina Hoza'nın spor kariyerleri detaylarıyla anlatıldı. Romen sporcuların Türkler ve Türkiye hakkındaki övgü dolu sözlerine de makalede yer verildi.
Irina Hoza, Türkleri ve Yalova'yı çok sevdiğini, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Elazığ'da sporcu, Yalova'da da antrenör olarak çok sevilen 23 yaşındaki Irina Hoza, Canstanta Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor, Türkçe de öğreniyor. Irina, geçen yıl da Masa Tenisi Bayanlar Süper Lig'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un başarısı için ter dökmüştü.
(EB-MŞ)

01.02.2013 12:20:31 TSI

Editör: Wan Haber