Minibüsçülerin eylemini değerlendiren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Protesto demokratik haklarıdır, ancak bizim kararımızdan vazgeçme ihtimalimiz yok" dedi.
Koçal, Belediye Encümen Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. İlin batı kesiminden gelen minibüslerin güzergah değişikliği üzerine yaptığı protestoyu değerlendiren Koçal, "Göreve geldikten sonra şehir içinde İDO iskelesinin yan tarafındaki terminale ilçe, belde ve köy minibüslerini getirdik. Yalova'nın batısından gelen araçlar Şehit Ömer Faydalı Caddesi'ni kullanarak terminale geliyorlardı. Biz ve karayolları iki tane çevre yolu yapacaktık. Bizim yaptığımız bitti. Bu açılınca minibüslerin Şehit Ömer Faydalı Caddesi'ni kullanma mecburiyeti kalmadı" dedi.
Yoldaki trafik yoğunluğunu azaltmak için böyle bir çalışma yapıldığına değinen Koçal şöyle konuştu:
"Uygulama ile bütün minibüslerin Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gitmesini sağladık. Terminale giden minibüs yine şehir içindeki minibüslerin bulunduğu alana gelecek. Bunu trafik yoğunluğunu azaltmak için yaptık. Bu güzergah çalışması bugün itibariyle uygulama başladı. Vatandaş açısından sıkıntı yok. Minibüsçülerin sıkıntısı kendi ilçe, belde, köylerinden taşıdıkları vatandaşlarla ilgili değil. Yalova şehir merkezindeki vatandaşları yolcu olarak almak istemelerinden kaynaklanıyor. Pay alamama sebebiyle böyle bir protesto yapıyorlar. Böyle bir hakları yok. Protesto demokratik haklarıdır, yaparlar, hiç önemli değil. Bizim kararımızdan vazgeçme ihtimalimiz yok, kesin uygulayacağımız bir karardır."

OYUNCAK KUMBARASI
Koçal, toplantıda yeni hazırladıkları "Saklamıyorum paylaşıyorum" sloganlı proje hakkında da bilgi verdi. Koçal, başka bir belediye tarafından uygulamayı beğendiklerini ve bunu Yalova'da yapacaklarını belirterek, "Bunu bir yerde gördük. Kendimiz üretmedik, kopyaladık. Çocuklara yönelik kitapların ve oyuncakların kullanıldıktan çıktıktan sonra başka çocuklarla paylaşılmasıyla ilgili proje yaptık. Bununla ilgili özel bir kum.ara hazırladık. Yarın Cumhuriyet Meydanı'ndaki zabıta noktasının yanına bunu koyacağız. Bunu çocuklara da duyurarak çocuklardan, okudukları kitapları, kullanmadıkları oyuncakları kumbaraya atmalarını isteyeceğiz. Bu kitap ve oyuncak kumbarası olacak. Burada toplanan kitap ve oyuncakları ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtacağız" dedi.
(SÇ-MŞ)

10.01.2013 16:46:54 TSI

Editör: Wan Haber