Yalova'da 2 noktada yapımı devam eden katlı otoparklarda çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile ayaklandı. Önce belediyeye ardından valiliğe yürüyen işçiler işi bıraktıklarını açıkladı.
Yalova'da Yalı Caddesi ve İstanbul Caddesi üzerinde yapımı devam eden katlı otoparkların yapımında çalışan işçiler 1.5 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile Yalova Belediyesi'ne yürüdü. Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın yanına giden gruptan seçilen sözcüler, Koçal'la bir süre görüştü. Koçal'a sıkıntılarını anlatıp yardım isteyen işçiler, daha sonra Yalova Valiliği'ne yürüdü. Polis tarafından valilik binasına alınmayarak dışarıda bekletilen işçilerin arasından seçilen 3 kişilik grup Yalova Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ile görüştü.
Valilik çıkışında bilgi veren işçiler, "Biz 1.5 aydır maaşımızı alamıyoruz. Karşımızda bir muhatap da bulamıyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Şu andan itibaren işi resmen bırakmış durumdayız. İş veren bizim alacaklarımızı verene kadar da inşaatı terk etmeyeceğiz" dedi.
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, "İşçilerin maaşlarını alamamasıyla Yalova Belediyesi'nin bir ilgisi yok. Bu tamamen şirketle işçiler arasındaki bir durumdur. Belediye yap-işlet-devret modeli ile katlı otoparkları Zihni Üstünoğulları isimli firmaya vermiştir. Biz sadece işçilerin sıkıntısının çözümü noktasında tavsiyede bulunabiliriz. Onun dışındaki tüm olaylar işçi ve işvereni ilgilendirir" diye konuştu.
(SÇ-MŞ)

14.12.2012 18:45:39 TSI

Editör: Wan Haber