Yalova Belediyesi ve Servis Taşımacıları Odası, yaptıkları çalışmalarla korsan taşımacılığın önüne geçmeyi hedefliyor. Yalova Seyahat firmasına ait 6 otobüse "S" plaka takıldı.
Yalova'da korsan servis taşımacılığının önüne geçilmesi adına ilk adım atıldı. Bugüne kadar normal plaka ile fabrikalarda çalışanların servislerini gerçekleştiren 6 otobüse servis taşımacılığına özel verilen "S" plakaları düzenlenen törenle takıldı. Burada bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, "Bundan sonra servis taşımacılığında da yasalar harfiyen uygulanacak. Bugün ilk adımı atıyoruz. Yalova Seyahat'e ait bu otobüslerimiz S plakalarını alarak servis taşımacılığını hukuki hale getirdiler. Bundan sonra kimse korsan taşımacılık yapamayacak. Yapanlar hakkında da işlem yapılacak" dedi.
Yalova Servis Taşımacıları Odası Başkanı Oktay Tunç ise, "Bugün geldiğimiz nokta 3 yıllık bir çalışmanın eseridir. Artık bu çalışmanın meyvelerini topluyoruz. Servis taşımacılığının daha ne olduğu bile bilinmediği yıllardan beridir bu ilin yükünü çeken Yalova Seyahat'te "S" plaka takarak bu konuda öncülük etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra korsan servis taşımacılığının üzerine kararlılıkla gidilecektir" diye konuştu.
İlk etapta 6 otobüse "S" plaka takılarak taşıma belgeleri verildi. Bu sayının kısa süre içerisinde 18'e çıkacağı belirtildi.
(SÇ-MŞ)

23.01.2013 16:29:43 TSI

Editör: Wan Haber