Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından tertiplenen ve Yalova Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerle personelin katıldığı 2. Rektörlük Kupası Halı Saha Turnuvası başladı.
Turnuvanın ilk santrasını ise Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu yaparken, öğrencilere sportif etkinliklerine verdikleri öneme değinerek fair play çerçevesinde bir turnuva olmasını diledi. Merkez kampusu inşaatının temelinin de atıldığına dikkat çeken Rektör Eruslu, kampus alanı içerisinde spor faaliyetleri için yeteri kadar alan ayrıldığını da müjdeledi. Açılış törenin ardından Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan Yemspor ile Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin kurduğu Köz Turko takımları açılış maçını yaparken, karşılaşmayı Köz Turko 9-2 kazanmayı başardı.
Günün ikinci maçında Yapı İşleri Daire Başkanlığı personeli ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi personeli karşı karşıya gelirken, kıran kırana geçen mücadeleyi Yapı İşleri Daire Başkanlığı 4-3 kazanmayı bildi.
4'erli gruplar halinde yapılacak olan turnuvaya toplam 57 öğrenci takımı katılırken, üniversite personeli ise 8 takım ile bu heyecana ortak oldu. İlk grup maçları 13 Ocak 2012 tarihine kadar devam edecek. Mart ayından sonra 2013 Bahar Şenlikleri'ne kadar eleme maçları ile şampiyon belirlenecek. Şampiyon takımın ödülleri Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenecek olan tören ile sahiplerini bulacak.
(EB-MŞ)

14.12.2012 18:47:14 TSI

Editör: Wan Haber