Yalova Kent Müzesi açılış için gün sayıyor. Müze, Termal ilçesini yansıtan bir hamam, Yürüyen Köşk, Çiçek Halı ve ipek halıcılığa yönelik maketlerle de görsel anlamda desteklendi.
Yalova'nın tarihini, ekonomik ve sosyal yapısını anlatacak obje, resim ile sesli ve görsel materyallerin yer aldığı Kent Müzesi tamamlandı. 3 katlı müzenin giriş katında şehre yön veren kişi ve olayların fotoğraflarla anlatıldığı panolar bulunuyor. Yine bu katta Atatürk'ün Yalova'da bulunduğu dönemlerde kaldığı ve bir dalını kesmemek için tren rayları üzerinde kaydırdığı Yürüyen Köşkü'n de bir maketi yer alıyor. Duvarlarda bulunan ekranlarda görsel anlamda ilin genel yapısına yönelik bilgiler veriliyor. Binanın bodrum katı Yalova'yla özdeşleşen Termal ilçesinin anlatıldığı bir hamam, Osmanlı Parkı'ndaki çiçek halı ve Sugören köyünde sürdürülen ipek halıcılığı temsil eden maketlerle renklendirildi. Binanın en üst katında ise mahalli kıyafetlerle bezeli insan maketleri bulunuyor.
Yalova'ya gelen turistlerin ilin tüm yönleriyle ilgili bilgi almalarını sağlayacak olan müzenin bu yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılacağı bir törenle açılması planlanıyor.
(SÇ-MŞ)

16.01.2013 15:49:12 TSI

Editör: Wan Haber