Yalova'da minibüs güzergahlarındaki değişikle ilgili tartışmalar devam ediyor.
Batı yönünden gelen minibüsçülerin alternatif çevre yolunu kullanarak terminal üzerinden İDO'nun yan tarafındaki geçici terminale ulaşmalarını öngören uygulama batı yönünden gelen minibüsçülerin tepkisi ile karşılaşmıştı. Bunun üzerine Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, minibüsçü temsilcileri ile bir toplantı yaparak ortak kararı uygulayacağını dile geçirmişti. Koçal, cumartesi günü Yalova Belediyesi'nde yapılan toplantının sonuçlarını açıkladı.
Belirtildiği gibi 2 vasıta ile ile merkezine gelindiğinin ve güzergahın uzadığının yanıltıcı bir bilgi olduğunu dile getiren Koçal, "Şu anda Yalova'da 5 ilçe, 9 belde ve 43 köyümüz var. Bütün buralardan gelen araçların ister doğu ve isterse batıdan olsun, toplanma yeri İDO'nun yan tarafındaki toplanma alanıdır. Bunu seçimden sonra biz uygulamaya koyduk. Aslında bizden önceki yönetimin yasanın bir emri olarak yaptığı ve tüm minibüslerin son varış noktasının terminal olduğu uygulamayı biz yok sayıp, inisiyatif kullanarak, geçici terminal olan İDO'nun yanındaki alana uyguladık. Biz seçimde halkımıza bir söz verdik, Yalova'nın her noktasından gelen insanlar tek araçla ulaşacaklar demiştik. Bunda bir değişiklik yok. Herkes doğudan ya da batıdan tek araçla pazar yerine, İDO ve hastaneye ulaşabiliyor. Batıdan gelen minibüsler, bu değişikliğe sadece Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerindeki yolcuları alıp, indi bindi ücretlerini kaybetmek istemedikleri için tepki gösteriyorlar. Yani ortada vatandaşın bir mağduriyeti söz konusu değil. Yol uzuyor dediler. Yol da uzamıyor. 10 kilometreden 8.5 kilometreye düşüyor. Yalova içerisine doğudan gelen minibüsler hangi şartlarda giriyorsa batıdan gelenler de aynı şartlarda giriyorlar artık. Yani 5 ilçe, 9 belde ve 43 köyden gelen minibüsler eşitlendi" dedi.
Eğer ortak karar alınmazsa bu uygulamayı kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizen Koçal, "Bu sabah tüm zabıtamı diktim, gereğini yapıyorlar. Uygulamadan taviz vermem. Ancak bir teklif sunarlar, buna vekiller ve oda başkanları da olur verirse o zaman uygularım" diye konuştu.
(SÇ-MŞ)

14.01.2013 15:25:07 TSI

Editör: Wan Haber