Yalova Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Yalova Belediyesi'nin logosu da 20 yıl aradan sonra belediye tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Yalova Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı ilginç bir oylamaya da sahne oldu. 1994 yılında Cengiz Koçal'ın belediye başkanlığı döneminde oluşturulan çiçekçilik, kaplıcalar ve denizi bir arada toplayan Yalova Belediyesi logosu bu güne kadar komisyon kararı ile kullanılıyordu. Ancak müfettiş incelemelerinde bu logonun kullanması için meclis kararı gerektiği belirtildiğinden logo 20 yıl aradan sonra belediye meclisi gündemine geldi. Ölçüsü, ebadı ve simgeleri hakkında Belediye meclisi üyelerine yapılan kısa bilgilendirmenin ardından Yalova Belediyesi logosu 20 yıllık süre sonunda meclis kararı ile resmen belediyenin logosu olarak kayda geçti.
Komisyon Belirlendi
Ayrıca toplantıda Meclis Denetim Komisyonunu da belirledi. 5 kişiden oluşacak komisyon için Demokrat Parti'den Halit Güleç ve Maşallah Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Adem Gülsün ile Kasım Avar, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ise Kadir Ofluoğlu komisyona aday gösterildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan oylamada aday gösterilen 5 meclis üyesi denetim komisyonuna seçildi.
Meclis gündemine alınan imar konuları ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi.
(SÇ-MA)

07.01.2013 17:40:55 TSI

Editör: Wan Haber