Yalova Belediye Meclisi aralık ayında ikinci kez olağanüstü gündemle toplandı.
Toplantıda ilk madde olarak belediyedeki birimlerin bütçelerinde aktarma (münakale) yapılması görüşüldü. Birimlerin kullanamadıkları bütçe fazlalıkları para ihtiyacı olan diğer birimlere aktarıldı. Münakale yapılan toplam bedel ise 8 milyon 988 bin 150 TL olarak kayıtlara geçti. Münakale ile ilgili Yalova Belediyesi Muhasebe Müdürü Şenay Reyhan Kaş'ın meclis üyelerine bilgi vermesinin ardından yapılan oylamada birimler arası aktarma oy birliği ile kabul edildi.
Yalova Belediye Meclisi'nin diğer bir maddesi ise Yalova ve Kadıköy belediyelerinin sorumluluk alanında bulunan Seliman Dere'nin ıslahı konusu oldu. Yalova Belediye Meclisi Kadıköy Belediyesi ile ortaklaşa üretilecek bir proje ile derenin ıslah edilmesi konusunu oy birliği ile kabul etti. Buna göre önümüzdeki günlerde Kadıköy Belediyesi ile görüşmeler yapılacak ve derenin ıslahında nasıl bir yol izleneceği ise netleşecek.
Meclis gündemine gelen bir diğer madde ise il merkezindeki amatör spor kulüplerine nakti ve ayni yardım konusuydu. Yasa gereği belediyeler vergi gelirlerinin binde 7'si oranındaki bir rakamı amatör spor kulüplerine destek için kullanabiliyor. Bu konuda riyasetin yetki sahibi olduğunu ve meclis kararı gerekmediğini dile getiren Yalova Belediye Meclisi üyeleri kararı oy birliği ile reddetti.
(SÇ-MŞ)

21.12.2012 16:22:39 TSI

Editör: Wan Haber