Yalova Belediye Meclisi'nde Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'nin talip olduğu Bilişim OSB alanıyla ilgili karar alındı. Karara göre belediye yüzde 1 hisseyi kesin olarak alırken, 2'inci hissenin alınması için ise riyasete yetki verildi.
Yalova Belediye Meclisi'nin Ocak ayı 3'üncü birleşimi Yakup Koçal başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda ilk olarak çevre yolunun ışıklandırılması için gerekli 150 direğin dikimi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda daha sonra Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'nin talip olduğu Bilişim OSB alanında kurulacak yeni oluşumda belediyenin alacağı hisse görüşüldü. Konu hakkında meclise bilgi veren Koçal, İl Özel İdare, YTSO ve belediyenin 1'er hisseyle bu OSB'nin içinde olmasını istediklerini belirtti. Koçal, "15 kişilik heyette 3 tane müteşebbis üyemiz olsun istiyoruz. Bu müteşebbis heyet üretime geçildiğinde kalkıyor. 3 seneliğine var olacak bir süreç. Maksadımız üretimlerde var olmak değil, kurulacak inovasyon merkezinin yönetiminde var olmak istiyoruz. YTSO zaten doğal üye. Bizim de OSB arazisinde sahip olduğumuz arazi miktarı karşılar. Burada İl Özel İdaresi'nin vereceği karar önemli. Bu ay içinde meclislerde görüşüp karar verilmelerini istedik, ama olmadı. Eğer iki kurum da başka hisse almaz ise biz 2'inci hisseyi almak istiyoruz." dedi.
Gayelerinin kurulması planlanan AR-GE merkezinde yer almak olduğunu belirten Koçal, "OSB 70 fabrika olacak. Bunun içinde yüzde 10-15'lik bir alanın inovasyon merkezi olarak olacak. Bu merkezin sadece sektörün gelişimine değil karbon elyaf ile ilgili çalışmalar yapmasını istiyoruz. Amacımız Yalova'da üretilen karbon elyafın yine ilimizde kurulacak işletmeler vasıtasıyla üretime kazandırılması" dedi.
Karşılıklı fikir alışverişinin ardından Koçal yüzde 1'lik hissenin alınmasını, İl Özel İdare'nin hisse almaması ve YTSO'nun da ikinci hisseyi almamak istemesi halinde bir hissenin daha Yalova Belediyesi tarafından alınması için riyasete yetki verilmesini oylattı. Oylamada 2 çekimser oy verilirken, diğer tüm meclis üyeleri teklifi kabul etti.
(SÇ-MŞ)

09.01.2013 17:07:28 TSI

Editör: Wan Haber