Zaman ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetim Sistemi (ZAMBAK), Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal tarafından Yalova Üniversitesi öğrencilerine anlatıldı.
Karizma İş Merkezi'nde bulunan toplantı salonunda gerçekleşen konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. ZAMBAK yönetim sisteminin televizyonda yayınlanan 'Çocuklar Duymasın' dizisinde yer alan kısmının yayınlanmasıyla başlayan etkinlikte Koçal, sistem hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Dünya'da sayılı şirkette kullanılan sistemin kamuda hiç kullanılmadığını ve kamu için düzenlenmiş sistemi sadece Yalova Belediyesi'nin kullandığını belirten Koçal, "Şimdiye kadar toplam kalite yönetimi, performans yönetimi ve süreç yönetimi sistemlerini kullanmıştık. Adına ZAMBAK dediğimiz Zaman ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetim Sistemi'nde hepsini harmanladık. Hizmetleri ve görev sürelerini belirledik. Sistemi hayata geçirdiğimizde iki sonuca vardık. Birincisi kesinlikle insiyatif ortadan kalktı. İkincisi hangi personelin kaç dakika hizmet ürettiğini görebiliyoruz. Personele performansa göre hizmet verebiliyoruz" dedi.
"KAMU BİNALARINA İHTİYAÇ AZALACAK"
Zaman ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetim Sistemi ile beraber 9 bin metrekarelik Yalova Belediyesi hizmet binasında sadece bin metrekareye ihtiyaç duyulabileceğini söyleyen Koçal, "Sistem ülkemizde tamamiyle oturduğu zaman tüm kamu kuruluşları bina ve enerji yükü başta olmak üzere çok sayıda tasarruf sağlayacak. Kamu kuruluşlarına başvuruda bulunan vatandaş belirli merkezlere başvuracak ve ortak kullanılan veritabanıyla tüm işlemlerini yapabilecek. Şuan belediyemizde hizmet masaları mantığıyla bunu uyguluyoruz. Hizmet masalarını restaurant olarak kabul edersek hangi yemek yenilmek isteniyorsa orada belirtiliyor. Hizmet masaları da işi mutfağa yani diğer birimlere gönderiyor. Şuan personelimizin yüzde 70'i bu sistemi kullanıyor" diye konuştu.
Başkan Koçal, sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.
(SÇ

04.01.2013 18:32:45 TSI

Editör: Wan Haber