Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen 360 çocuğun kayak eğitimi aldığı kurs düzenlenen görkemli bir törenle tamamlandı. Görkemli törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Aziziye İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal, Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Yunus Şahin, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Birsen, Büyükşehir Genel Sekreteri Deniz Köken, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Uğur Yavuz katıldı.
Yakutiye Belediyesi'nin kayağı yoksul kesimlere ulaştırmak amacıyla düzenlediği, 70 okuldan 5'er öğrencinin katıldığı kayak eğitim programı sona erdi. Palandöken Dedeman kayak tesislerinde düzenlenen sertifika töreninde eğitimini tamamlayan öğrencilere sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ev sahibi Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ETÜ Reketörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Yunus Şahin, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, Yakutiye İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Birsen, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Deniz Köken, Palandöken Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Uğur Yavuz, öğrencilerin velileri katıldı. Kayak eğitimi gören öğrencilerin gösterisiyle başlayan tören Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve ardından kayak eğitimi alan Aslı Mine Bağışlı ile öğrenci velisi Ahmet Yılmaz'ın konuşmalarının ardından sertifika töreniyle sürdü. Tören, yapılan ikramların ardından sona erdi.
KORKUT, "GENÇLİĞE CİDDİ YATIRIM YAPTIK"
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Sportif alanda çok ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek "150 linanslı futbolcumuz var, BAL Liginde futbol takımımız var. Erzurum tarihinde ilk defa judoda 2 şampiyonluk kazandık, boksta 20 yıl sonra Türkiye şampiyonluğu bizim sporcumuz ile geldi" dedi. Korkut, Ilıca'da yüzme bilmeyene iyi gözle bakılmadığını hatırlatarak, "Sağ olsun Sayın Başbakanımızın sayesinde kış turizmine dünyanın yatırımı yapıldı. Şimdi bizde Erzurum'da herkes kayağı öğrensin, diye bu organizasyonu yaptık. Her okuldan 5'er öğrenci seçtik. 70 okuldan gelen çocuklarımıza personel çocuklarımızda eklendi ve 360 öğrenciye kayak eğitimi verdik. Kayak hocalarımız marifetiyle eğitimi tamamladık. Şimdi 16 profesyonel kayakçımız var, amacımız bu sayıyı yüzlere çıkarmak ve onlar içerisinde Erzurum'a şampiyonluk getirecek sporcu yetiştirmektir." şeklinde konuştu.
KÜÇÜKLER, "10 YIL ÖNCE BU TABLOYU GÖREMEZDİK"
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum için 10 yıl öncesinde bu tablonun hayal olduğunu hatırlattı. Küçükler, "Bugün burada gerçekten çok mutlu bir tabloyu görmekten dolayı Allah'a hamt ediyorum. Böyle güzel bir etkinlikten dolayı da Yakutiye Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tabloyu 10 sene önce hayal bile edemezdik. Şimdi bakıyorum Erzurumlu hacı amcam, teyzem ya çocuğunu, ya torununu almış gelmiş kayak öğretiyor. Erzurum çok değişiyor, dağını tanımaya başladı, potansiyelini tanımaya başladı. Bunda belediyelerimizin ciddi katkıları var. Başbakanımızın katkısı var. Budağın Erzurumlunun olduğunu anlamaya başladık. Düne kadar buralar çok yabancıydı bize, bu iş hep dışarıdan gelen insanların bulduğu imkanlardı. Ama artık halkımızın hepsi yapmaya başladı. Bu projeyi onun için çok anlamlı ve özel buluyorum" ifadelerini kullandı.
Kayak Temel Eğitimini tamamlayan öğrencilerden Aslı Mine Bağaçlı, kayak kıyafetleri, servis ve yemeğin Yakutiye Belediyesi tarafından sağlandığını belirterek Ali Korkut'a teşekkür etti. Aslı Mine, "Hiç hayal edemiyordum, şimdi kayak yapmak rüyam oldu. Her masrafımızı Yakutiye Belediyesi karşıladı. Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür ediyorum" dedi.
Öğrenci velisi Ahmet Yılmaz'da yapılan organizasyonun çok önemli olduğunu belirterek "Okullardan öğrencilerimiz seçilmiş, burada kayak yapıyorlar. Birçok aile için bu hayal edilemez bir şey. Emeği geçenlere, Ali Korkut beye teşekkür ediyorum" dedi.
Tören sırasında Doğukan ve Aslıhan Nisa Aksu, isimli öğrenciler Ali Korkut'a kendilerine tanınan fırsatlardan dolayı teşekkür için çiçek verdiler.
(ERZ-AT-Y)

06.02.2013 14:55:14 TSI

Editör: Wan Haber