Yakutiye Belediyesi, 2010 yılında kurumsal yapısını standartlara uygun hale getirerek hak ettiği Kalite Yönetim Belgesi "TSE EN ISO 9000" standartlarında 3 yılı geride bıraktı. TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan belgesinde 4'ürcü tetkikin yapılarak, belgenin yenileneceğini söyledi. Belediye Başkanı Ali Korkut, göreve geldikleri gün ile bugün arasında dağlar kadar fark olduğunu belirterek, "Başardığımız yalnızca benim değil, mesai arkadaşlarımız ile birlikte geldiğiniz noktadır. Biz bir aileyiz, başarılı bir aileyiz" dedi.
Yakutiye Belediyesi, TSE EN ISO EN 9000 Kalite Yönetim Belgesini yeniliyor. TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek iç işleyiş denetimleri sonrasında 4. tetkikler tamamlanarak TSE Kalite Yönetimi yolculuğunda yeni bir noktaya ulaşacak. Denetimlere TSE görevlisi Kayhan Gözgeç'te katılıyor. 4. yıl için yapılacak tetkiklerin başlamasıyla Belediye Meclis salonunda bir toplantı düzenlendi. Başkan Ali Korkut, TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan, başkan yardımcıları, müdürlerin katıldığı toplantıda izlenecek yol ve süreç hakkında bilgi verildi. İbrahim Seyhan, tetkiklerin yeniden belge alınıyormuşçasına detaylı olacağını belirtti.
Seyhan, "Yakutiye Belediyesi, kalite yönetiminde belirli bir noktaya geldi. Bölgemizde başka bir belediyenin TSE belgesi bulunmuyor. Bu yıl 4. Yıla giriyorsunuz. Yapılacak tetkikler, belge yeni alınıyormuşcasına detaylı olacaktır. Tetkiklerde varılan noktayı göreceğiz. Kalite yolculuğunda belediyenin nereye geldiğini hep birlikte göreceğiz. Sizlerin gayret ve çabalarıyla sistem belli bir yere geldi. Kurumsallaşma adına bir yere gelindiğini biz tetkiklerimizde gözlemliyoruz. Üzerinde de duruyoruz. Her 3 yılda bir belge yenileme tetkiki yapılıyor. Sonuçlar ve bulguları bir rapor haline getireceğiz. Raporlar, belediye ve TSE Genel Müdürlüğüne gönderilecek" dedi.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ali Korkut, "Yakutiye Belediyesini devraldığımız süreç ile şu anki süreci gözlemlediğimiz zaman çok ciddi ivmeler kazanıldığı görülmektedir. Başlangıçta Akıllı Kent sistemine geçildi. Amaç, çalışanlara imkan sunarak, kurumsallaşmayı kazandırıp, halka hizmeti düzenli bir yapıya kavuşturmaktı. Burada bir başarı var ise bu yalnızca benim değil, bütün personelimizin, mesai arkadaşlarımızın başarısıdır. Hepinizin katkısı var. Biz bir aileyiz, bu aile içerisindeki fertler görevlerini layikiyle yerine getirildiği zaman bu tür başarılar geliyor. Birde TSE'den kalite yönetimi belgesi aldık. Belgeyi almak önemli, ama muhafaza etmek daha önemli" şeklinde konuştu.
(ERZ-AT-Y)

23.01.2013 12:13:36 TSI

Editör: Wan Haber