Yakutiye Spor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan, iç ve dış sahalarda oynadıkları birçok maçta hakemlerin kurbanı olduklarını ve puanlarının havaya uçtuğunu söyledi.
Karadeniz ve Güneydoğulu hakemlerin özellikle yanlı kararlarının yıpratıcı olduğunun altını çizen Mergan, "Bize gelen hakemler şartlanmış geliyor. Karadenizli, ya da Güneydoğulu geliyor. Bunlar da şartlanmış, ev sahibi takıma hiç takdir hakkı kullanmayan, hep rakibe çalan bir anlayış içerisindeler. Biz genç bir takımız, gelecek vaat ediyoruz, bu konuda BAL Ligi Hakem Kurulu'nu duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.
Ferhat Mergan, kendi sahalarında oynadıkları maçlarda yaşadıkları hakem mağduriyetinin başarıya aç bir takımı sindirdiğini belirterek, "Daha adil bir düdük bekliyoruz. Hakem Kurulu, buralarda olanları önemsemelidir" dedi. Erzurum'un BAL Ligindeki tek temsilcisi olan Yakutiye Spor'un gelecek vaat eten bir kadroya sahip olduğunu hatırlatan Ferhat Mergan, "Bu ligde Erzurum'u temsil ediyoruz. Ciddi anlamda hakem hataları, yanlı kararlarıyla kayıplar yaşıyoruz. Dış sahada can güvenliği endişesiyle aleyhimize düdük çalınıyor, içeride seyircimiz önünde adeta hakkımız çalınıyor. Takımımızın tamamı Erzurum çocuklarından oluşuyor. Biz Erzurum'dan sporcu yetişmez anlayışını kırmış bir takımız. Hakem camiasından adalet bekliyoruz. Bizi ezmesinler, yıpratmasınlar" dedi.
BU HAKEMLER TÜRK SPORUNU ÖLDÜRÜR
Mergan, Süper Lig'de görev yapan parmakla sayılacak hakemlerin dışında, alt liglerde görev yapan hakem adında insanlar olduğunu ileri sürdü. Mergan, "Kendi sahamızda 2 penaltı ve bir kırmızı kart yutuldu. Bariz gol şansımız kesildi. Bu yalnızca Araklı maçında yaşadıklarımız. Orta hakem pozisyon göremiyor, yan hakemler pozisyon göremiyor. Bunların ciddi sorunları var. Merkez Hakem Kurulu buraları görmelidir. Bunlardan Türk hakem camiası yükselmez. Ciddi sıkıntılar var. MHK'Yı göreve davet ediyoruz" dedi.
HAKEM PENALTIYI DIŞARI TAŞIDI
Oynadıkları erteleme maçında, 3 puanı almalarına rağmen sıkıntılar yaşadıklarını belirten Teknik direktör Kurtulay Öksüz ise kesilen pozisyonlar, verilmeyen penaltıların üzücü olduğunu söyledi. Kurtulay Öksüz, "Bize gelen hakemler nedense gol pozisyonlarımız dahil, pozisyonlarımızı kesen bir yaklaşımdalar. Çok basit kart gösteriyorlar. Bizim takım tecrübesiz ve genç olduğu için agresifleşe biliyor. Oyun gerginleşiyor. Buda güzel oyunumuza yansıyor. Araklı Spor maçını ele alalım, bu maçın hakemleri iki penaltı ve kırmızı kartı vermediler. Yalan yanlış pozisyonları Araklı lehine vererek, onlara avantaj sağladılar.
İlk yarıda dakika.43 Ömer'in taşıdığı topta iki stoperleri 4 ve 5 numaralar, oyuncumuzu penaltı noktasında yere düşürdü. Hakem Topu geriye doğru taşıyarak ceza sahası çizgisine kadar getirdi ve penaltı ile kırmızı kartı es geçti. 55. dakikada Ferhat'ın sağdan taşıdığı topa hiç müdahale etmeyen rakip oyuncu sol bekleri direk Ferhat'ın kalçasına doğru hareket yaptı ve bunu da hakem görmemezlikten geldi.
Ofsaytla alakası olmayan 3-4 pozisyonumuzu ofsayt gerekçesiyle kesti. 80. dakikada bize yapılan faulü avantaja bırakmayıp, kaleyle karşı karşıya olan Oğuz'un pozisyonunu oyunu durdurarak kesti. Mutlak bir golümüz yendi. Bunlar büyük vebal, birileri Erzurum'da, Doğu'da futbolu öldürmek için çaba harcamamalıdır" ifadelerini kullandı.
(ERZ-AA-Y)

31.01.2013 12:31:08 TSI

Editör: Wan Haber