Erzurum'un Yakutiye ilçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı.
Hizmet İş Sendikası ile Yakutiye Belediyesi arasında anlaşma sağlanması nedeniyle düzenlenen imza töreninde, Belediye Başkanı Ali Korkut ile Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal çalışan işçilerin mali ve sosyal haklarıyla ilgili 2 yıllık sözleşmeyi imzaladı.
Aksakal, törende yaptığı konuşmada, görüşmeler sürecinde bir sonuca varıldığını, alınan kararı işçi onayıyla imzaladıklarını söyledi.
Aksakal, "Bütün işçimizin onayı ile imzaladık. Başkanımız bu güne kadar maaşlarda sıkıntı yaşatmadı. Bu bile önemli. İşçi kardeşlerimize ve şehrimize hayırlı Uğurlu olmasını temenni ediyorum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut da sözleşmenin mevcut şartlar göz önüne alarak yapıldığını, sendikadan gerekli anlayışı gördüklerini belirterek, "İki yıl süreyle geçerli olan ve 96 işçiyi kapsayan sözleşme ile ücretlere ilk yıl yüzde 10 ikinci yıl yüzde 6 zam yapıldı" diye konuştu.
(AA-AA-Y)

14.02.2013 15:04:33 TSI

Editör: Wan Haber