Yakutiye Belediyesi, Hilalkent TOKİ konutları önünden, deprem konutlarına uzanan, bu iki yolu da şehre bağlayan yeni bir yol açıyor. Kış şartlarına rağmen çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, şehir dışından getirilen dolgu malzemesini işliyor. Ali Korkut, yaşam alanlarının birbirine bağlanmasının bir zorunluluk olduğunu, yol açmak için yaz kış ayırt etmediklerini belirtti.
Yakutiye Belediyesi, yeni yollar açmaya devam ediyor. Yaz sezonunda ağırlığı Şükrü Paşa semtinde yeni yapılaşma alanları olmak üzere şehrin muhtelif bölgelerinde 9 kilometre uzunluğunda yol açan Yakutiye Belediyesi, Hilalkent'te 2.5 kilometrelik yeni bir yol daha açıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, yerleşim alanlarının bağlantılarının önem arz ettiğini belirterek, "Hilalkent yeni bir yerleşim alanı ve şehrin kısmen dışarısında kalıyor. Bölgede ciddi anlamda çalışmalarımız var. Geçtiğimiz yıl TOKİ konutları çevresinde 3 kilometre uzunluğunda yol çalışmamız olmuştu. Şimdi aynı bölgenin deprem konutları olarak yapılan bölgeyle bağlantısını sağlayacak yeni yol açıyoruz. Yolun dolgu malzemesi Pasinler yolu üzerinden yaklaşık 10 km. uzaktan taşıyoruz. Kış şartlarında çalışmalar güçlükle yürüyor. Ancak hizmet için yaz kış ayrımı yapmıyoruz. Yapabileceğimiz hizmeti yapıyoruz" dedi.
Hilalkent bölgesinde TOKİ konutları önünden geçerek Deprem Konutları ile ve yeni açılan yolun şehir hattıyla bağlantısı sağlayacak 2,5 kilometre uzunluğundaki yeni yol çalışmasında kullanılmak üzere yaklaşık 300 kamyon dolgu malzemesi çekildi. Belediye Fen İşleri ekipleri, kar ve dona rağmen dolgu malzemesine ulaşıldığını ifade ediyorlar. 1 aylık bir çalışmayla tamamlanacak yeni yolun, kış şartlarında yapılan Erzurum'un ilk yolu olacağını belirtiyorlar.
(ERZ-AT-Y)

03.01.2013 12:24:36 TSI

Editör: Wan Haber