Konya'da, 8-10 Şubat tarihleri arasında 40'ı aşkın ülkeden binin üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleştiriln Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya Kata dalında katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un Dünya şampiyonu Karatecisi Mehmet Yakan Avrupa şampiyonu olmayı başardı.
Kata dalında 5 maç yapan ve tüm rakiplerinin tamamını 5-0 gibi skorlarla egale eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli sporcusu Mehmet Yakan, milli marşımızı tüm dünyaya dinletti. Avrupa şampiyonu olan milli karateci, Ekim ayında İspanya'da yapılacak olan Ümit-Genç ve 21 yaş altı dünya şampiyonasında, ülkemizi yine temsil edecek isim oldu.
Müsabaka sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu milli karateciyi arayarak başarısından dolayı tebrik etti. Yakan ise kendisine destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübüne teşekkür etti. Şampiyonaya kumitede katılan bir diğer Kağıtspor'lu karateci Dünya şampiyonu Umay Tokcan ise talihsizlik sonucu derece elde edemedi.
(UU)

11.02.2013 17:20:16 TSI

Editör: Wan Haber