Bir otelde düzenlenen toplantıya Danimarka Büyükelçiliği temsilcisi Kevin Elliott, YAKA-KOOP Van Şube Başkanı Gülmay Gümüşhan, kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve imamlar katıldı. Toplantıda, yapılan çalışmalarda elde edilen veriler değerlendirilerek çözüm noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.


Toplantı sonunda bir açıklamada bulunan YAKA-KOOP Van Şube Başkanı Gülmay Gümüşhan, 2013 yılında Erçek Çok Programlı Lisesi’nden kendilerine yapılan bir başvuru neticesinde böyle bir çalışmanın başlatıldığını belirterek, “Çalışma çerçevesinde Erçek’te 16 köyün imamları ve muhtarları ile bir araya gelerek kendilerine seminerler verdik. Daha sonra Van merkez ve tüm Erçek köylerinde çalışmalar gerçekleştirdik. Bu süreçte köylerde resim yarışmaları düzenleyerek halkın katılımını sağladık. Amacımız erken yaşta evliliğin son bulmasını sağlamak ve bu kapsamda aile ve çocukları bilgilendirmektir” dedi.


Projeye verdikleri desteklerden dolayı köy imamları ve muhtarlara plaketlerinin sunulduğu toplantı, ikramlarla sona erdi.

Editör: Wan Haber