Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Yahyalı ve Derebağ Belediyesi arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.
Yahyalı Belediye Başkanlığında yapılan imza töreninde konuşan Şube Başkanı Halil Özdemir, yapılan sözleşmenin 3 yıl süre ile imzalandığını söyleyerek, "Toplu iş sözleşmemizde taban uygulamasına gidilmiştir. Ücretlere 1. yıl yüzde 25, ikinci ve üçüncü yıl yüzde 10'ar oranında zam yapılacaktır. Sosyal haklarda artışlar ise birinci, ikinci ve üçüncü yıllar yüzde 25'er oranında olacaktır. Belediye Başkanımıza, üyelerimize göstermiş olduğu duyarlılık ve hassasiyetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Aldığımız zamlarda arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Derebağ Belediye Başkanlığında yapılan imza töreninde, sözleşmenin 3 yıl süre ile olduğunu belirten Özdemir, buradaki sözleşmenin de Yahyalı Belediyesine uyularak zamların aynısını Derebağ belediyesindeki çalışanların maaşlarına da yansıtılacağını söyledi. Özdemir, Derebağ Belediye Başkanına da yapılan toplu iş sözleşmesinden dolayı ve arkadaşların maaşlarını ve sosyal haklarını zamanında verdikleri için teşekkür etti.
Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç ve Derebağ Belediye Başkanı Fatih Hurma da, gerçekleşen toplu iş sözleşmesinin belediyeye ve işçilere hayırlı olmasını dileyerek ellerinden gelen imkanlar çerçevesinde işçilerine en iyi zammı vermeye çalıştıklarını söylediler.
(ZB-Y)

14.02.2013 12:04:00 TSI

Editör: Wan Haber