Kadına yönelik şiddet, tecavüz ve seks köleliğine dikkati çekmeyi amaçlayan V-Day hareketi, bu yıl dünyada 1 milyar kadına ulaşmayı amaçlayan "Ona Billion Rising" kampanyası ile dünyanın her yerinden ve kesiminden kadınları, "Kadına yönelik şiddete dur" demek için, aynı anda dans etkinliği gerçekleştirdi.
14 Şubat Sevgililer Günü'nde düzenlenen 'kadına Şiddete Hayır' etkinliği kapsamında Muğla Sınırsızlık Meydanında saat 12.00'de başlayan dans etkinliği 45 dakika sürdü. Yağmur altında kadına şiddeti tepki vermek amacıyla düzenlenen dans etkinliğine Muğla Belediye başkanı Dr. Osman Gürün de destek verdi. Yağmur altında yaklaşık 50 kadın çalan müzik eşliğinde dans etti.
Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptığı açıklamada, "Bana göre 21. Yüzyıl kadın yüzyılı olacak. Kadınlarımızın hayatın her alanında, dünyanın her türlü aktivitesinde yer alması lazım. Eğer bunu yapabilirsek, kavgayı savaşı ortadan kaldırabiliriz. Geleceği de evlatlarımıza düzgün yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Kadınlarımızı bu etkinliği düzenledikleri için kutluyorum. Muğla şiddetin minimize olduğu bir kent" dedi.
Etkinliği düzenleyen Karia Kadın Derneği adına açıklama yapan Dilek Bulut, "Tüm dünyada kadına karşı şiddete tepki amacıyla aynı anda düzenlenen bir etkinlik. Türkiye'de 14 ilde bu etkinlik düzenledi. Bunlardan birisi de Muğla. Karia Kadın Derneği olarak bu etkinliği düzenledik. Toplumun her kesiminden kadınlar bu etkinliğimize destek verdi" dedi.
(BT-MB-İK)

14.02.2013 13:26:47 TSI

Editör: Wan Haber