Van’ın Tuşba ilçesinin Altıntepe mahallesindeki İsmail Hakkı Tonguç İlk ve Ortaokulunun bahçesi, etkili olan yağmur nedeniyle gölete döndü. Suya bata çıka sınıflara giren öğrenciler, ‘Üsküdar’a Giderken Aldı da Bir Yağmur’ müziği eşliğinde teneffüse çıkarken oynayacak yer bulamadı. 

Oyun parkına bile ulaşamayan öğrenciler, park eden araçlar arasında veya okul kaldırımında oyun oynayarak teneffüsü geçirmek zorunda kaldı. Kimi çocuklar suların içerisine girerken, kimileri ıslanmamak için uzak durmaya tercih etti. Aynı mağduriyeti her yıl yaşadıklarını dile getiren veliler ise, yaşananlara tepki gösterdi. Çocuklarını sabah okula getiren velilerden Nevzat Meydan, karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlık yaşadığını belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğünü aradım, onlar da beni belediyeye yönlendirdi. Belediye de VASKİ’ye yönlendirdi. Bununla her kim ilgilenecekse artık el atsın. Sonuçta burada çocuklar okuyor, çocuklar teneffüse çıkacak, bu suların içerisinde mi yüzecekler? Burada okuyanlar hepimizin çocukları” dedi.

Hikmet Evren isimli veli ise “Bu sular yüzünden çocuklarımız okula gelemiyor. Ne yolu var ne bahçesi var. Yetkililer bu duruma bir çare bulsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber